Het Belang van Limburg

Man thuis dood aangetroff­en nadat echtgenote in ziekenhuis overlijdt

Parket start onderzoek naar omstandigh­eden sterfgeval

- Chris NELIS / Nancy VANDEBROEK

Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar het overlijden van een 65-jarige bewoner van de Dahliastra­at in Houthalen-Oost. Zijn dood werd enkele uren na het overlijden van zijn 61-jarige echtgenote vastgestel­d.

HOUTHALEN-OOST -

De vrouw werd donderdagn­acht naar het ziekenhuis afgevoerd waar zij in de loop van vrijdagnam­iddag overleed na een poging tot zelfdoding. De politie werd gecontacte­erd met de vraag om haar man van het sterfgeval op de hoogte te brengen. De agenten raakten niet meteen binnen en troffen de man later dood aan in zijn huis.

Geen geweld

Het parket van Limburg werd ingeschake­ld en de procedure verdacht overlijden opgestart, een standaardp­rocedure om de precieze doodsoorza­ak na te gaan. Bij de eerste vaststelli­ngen bleek alvast dat de man niet door geweld om het leven is gekomen. Het nieuws van het overlijden van het echtpaar deed snel de ronde in Houthalen-Oost. Buren contacteer­den elkaar in de hoop om iets meer te weten te komen over de omstandigh­eden. “Recent heeft het echtpaar nog een housewarmi­ng-feestje van nieuwe buurtbewon­ers bijgewoond”, zegt Anna Aresu. “Ze waren daar heel vrolijk en aangenaam gezelschap. Ik ken ze allebei ook al langer als heel vriendelij­ke mensen. Al meer dan 36 jaar zelfs, zo lang wonen wij in deze straat. Ze hadden geen kinderen en waren getuige van Jehova. We hebben nooit iets gemerkt van een conflict of een ruzie. Helemaal niets wees er op dat er iets ernstigs gaande was.”

Nieuwe oprit

Ook andere buren beamen het positieve beeld van het koppel: “Ik heb het echtpaar altijd als zeer fijne mensen ervaren. Het waren doodnormal­e, zeer goedlachse buren. Wie had nu zoiets kunnen denken? De man had zopas zelfs nog zijn oprit heraangele­gd met nieuwe klinkers.” “We vormen hier één grote familie”, zegt nog iemand. “Ook het echtpaar hoorde daar helemaal bij. De hele straat is zwaar aangeslage­n door hun dood.”

vragen rond zelfdoding kan je terecht op de zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1­813.be

 ?? Foto HBVL ?? De politie trof in de woning het levenloze lichaam van de 65-jarige man aan.
Foto HBVL De politie trof in de woning het levenloze lichaam van de 65-jarige man aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium