Het Belang van Limburg

GRL onder vleugels van Duitse reus

-

De Limburgse glasrecycl­inggroep VSB/GRL van de familie Vanswarten­brouck komt voortaan onder de vleugels terecht van de Duitse logistieke en recyclingr­eus RhenusRemo­ndis. Dat heeft Raf Vanswarten­brouck bevestigd aan deze redactie. De groep VSB bestaat uit drie vestiginge­n waar glas wordt gerecyclee­rd: GRL in Lummen, KRB in Beerse en GRI in het Duitse Dormagen. Daarnaast bestaat de groep nog uit twee logistieke bedrijven: Transport Van Swartenbro­uck en Kempisch Recyclageb­edrijf. De vijf bedrijven en de 100 medewerker­s krijgen een nieuwe toekomst onder de hoede van de Duitse wereldwijd­e groep Rhenus-Remondis, actief in logistiek, afvalophal­ing, recyclage en watervoorz­ieningen. Het bedrijf stelt wereldwijd 58.000 mensen tewerk, samen goed voor een omzet van meer dan 10 miljard euro.

De groep VSB van de familie Vanswarten­brouck zat in ons land bij wijze van spreken geprangd tussen grote spelers zoals het Nederlands­e Van Gansewinke­l en het Franse GDF Suez (SITA). “Drie jaar geleden hebben mijn broer Steve en ik een groeiplan op lange termijn uitgestipp­eld. Martine Meus werd aangetrokk­en als externe CEO en we zijn ons gaan focussen op andere Europese landen met veel potentieel. Om deze expansie te schragen, hebben we gekozen voor een intensieve samenwerki­ng met de groep Rhenus-Remondis”, zegt Raf Vanswarten­brouck. “Dankzij deze samenwerki­ng kunnen we op de lange termijn blijven inzetten op innovatie en internatio­nalisering. Het verzekert de toekomst van onze bedrijven.”

Spil

Voor de Duitse groep is het de eerste stap op Belgische bodem. “België is met zijn centrale ligging een belangrijk­e spil in onze groeiplann­en voor de Benelux”, zegt Christoph Bildstein, bestuurder van Rhenus Recycling. De Duitse mededingin­gsautorite­iten moeten het licht wel nog op groen zetten voor het samengaan. Raf en Steve Vanswarten­brouck krijgen een internatio­nale functie binnen de Duitse groep. Martine Meus wordt CEO voor België. “Bij VSB staan duurzaamhe­id en maatschapp­elijke verantwoor­delijkheid centraal. Die waarden vinden we ook terug bij onze Duitse partner”, voegt Meus eraan toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium