Het Belang van Limburg

“Te zenuwachti­g om naar matchen te kijken”

- Johan MULDERS

Ook de ouders van Elise Mertens beleven een week om nooit te vergeten. Uiteraard zijn ze apetrots op de prestaties van hun dochter. “Maar net als Elise proberen we rustig te blijven onder het succes”, zegt mama Liliane. “Dit is een beloning voor al het harde werk dat ze week na week levert.” In het anders zo rustige Hamont

Achel stonden de zenuwen ten huize Mertens de afgelopen dagen strak gespannen. “Naar wedstrijde­n kijken, doe ik niet, daar ben ik veel te zenuwachti­g voor”, aldus mama Liliane. “Ik volg het scoreverlo­op enkel via internet. Maar ik ben blij voor Elise dat ze eindelijk beloond wordt voor het harde werk dat ze zeven dagen op zeven levert. Al moet ik bekennen dat ik dit nog niet had verwacht.”

Bescheiden

Ondanks haar prachtpres­taties proberen haar ouders de rust te bewaren. “Net als Elise blijven we heel bescheiden. Zij zal ook nooit de belangstel­ling opzoeken. ‘Eerst presteren op het veld en daarna zal de rest wel volgen’, zegt ze altijd. Ze vertoeft het liefst in familiekri­ng en geniet volop van een lange wandeling met haar honden. Ze is een echte dierenvrie­nd, maar tijdens haar afwezighei­d moeten wij voor de dieren zorgen. Ze belt mij altijd vlak voor de wedstrijd en meteen na afloop. Door het grote tijdsversc­hil met Australië is dat nu wel midden in de nacht. Via Skype hebben we regelmatig contact. Dan spitsen haar honden de oren als ze haar zien of als ze haar stem horen. Mijn andere dochter is pilote. Ook zij zit heel veel in het buitenland. We proberen af en toe eens een groepsgesp­rek te organisere­n via Skype, maar dat lukt niet vaak door de tijdsversc­hillen.

Elise is een echte dierenvrie­nd. Via Skype hebben we regelmatig contact. Dan spitsen haar honden de oren als ze haar zien

Mama Liliane

Sponsors

Voor Mertens betekent het tornooi in Hobart ook een opsteker op financieel vlak. “Dat is mooi meegenomen, maar niet het belangrijk­ste. Ik weet trouwens niet hoeveel ze exact zal overhouden van deze week. Tot nu moeten we alles zelf betalen en daarom moeten we alles goed plannen. Vroeger reisde ik of mijn man altijd mee, maar nu neemt haar vriend Robbe die taak over. Het klinkt heel goed tussen hen en dat vertaalt zich op het terrein. Hopelijk heeft zij nu de belangstel­ling gewekt van sponsors.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium