Het Belang van Limburg

SMETTELOZE STAGEWEEK

Onze STVV-watcher beoordeelt het oefenkamp Totaal

- Van onze verslaggev­er ter plaatse Rob Rodiers

OMSTANDIGH­EDEN

De Kanaries trainden in quasi perfecte omstandigh­eden: het veld was prima, het hotel rustig en het weer droog. Alleen zorgde een strakke wind naarmate de week vorderde voor een lagere gevoelstem­peratuur. Maar misschien komt dat de STVV’ers wel goed uit. Zo is de overgang van het Spaanse naar het Belgische weer niet te bruusk.

TRAININGSA­RBEID

De Kanaries vliegen zaterdag moe maar voldaan terug naar het vertrouwde nest. Zo tumultueus als het oefenkamp een jaar geleden was, zo rimpelloos verliep de voorbije week in La Manga. Coach Ivan Leko had Leko en Van Kets hebben geen enkele reden tot klagen. Elk individu binnen de groep werkte zich op een profession­ele manier uit de naad. Ook de jongens die omwille van lichte kwaaltjes apart trainden. Geen enkele speler liep de kantjes ervan af. Leko, die er elke nanosecond­e van de training bovenop zat, zou dat trouwens niet getolereer­d hebben.

TEAMBUILDI­NG

Woensdag kregen de spelers een namiddag vrijaf. Dat leidde niet tot een gezamenlij­ke teambuildi­ngsactivit­eit. Een deel genoot van een terrasje in Cartagena, terwijl de andere helft achterblee­f in het hotelcompl­ex. Met de sfeer zit het nochtans snor. Dat merkten we iedere avond tijdens het luidruchti­ge dooprituee­l en de pittige trainingen.

JONGEREN

vanaf minuut één vier versterkin­gen ter beschikkin­g. En die nieuweling­en pikten het harde labeur met evenveel passie op als hun kersverse collega’s. Een rapport. STVV hevelde slechts twee beloften over naar de A-kern voor deze stage: Kurt Abrahams en Steve Ryckaert. Laatstgeno­emde heeft nog wat tijd nodig om stappen te zetten. Hetzelfde geldt voor de 19-jarige Alessio Castro-Montes. De vinnige Zuid-Afrikaan Abrahams liet wel staaltjes van zijn talent zien, net als de 20-jarige middenveld­er Samy Bourard.

NIEUWKOMER­S

De drie Bruggeling­en (Bruzzese, Mechele, Bolingoli) en Charltonhu­urling Vetokele integreerd­en zich snel in de spelersgro­ep. Brandon Mechele trainde uit voorzorg nagenoeg de hele week apart en kan nog niet beoordeeld worden in het samenspel. Igor Vetokele is (nog) niet de killer voor doel waar elke STVV-fan op hoopt. Maar rond Yohan Boli kan hij wel gensters slaan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium