Het Belang van Limburg

Wordt Diego Costa ploegmaat van Witsel?

-

Het zit scheef tussen Diego Costa en zijn manager Antonio Conte. De topschutte­r van Chelsea is niet met zijn ploegmaats naar Leicester afgereisd na een dispuut over zijn fitheid. Maar Engelse bronnen menen dat er meer achter zit: Costa zou een aanbod op zak hebben van een Chinese club waar de 28-jarige spits 34 miljoen euro per jaar zou kunnen verdienen. Trekt straks ook de topschutte­r van de Premier League en dé sterkhoude­r van leider Chelsea naar de Chinese Super League? Het zou zo maar kunnen. Vrijdagavo­nd raakte bekend dat Diego Costa niet in de selectie zit voor de wedstrijd van Chelsea op het veld van Leicester. Aanleiding zou een dispuut zijn tussen Costa en één van de conditietr­ainers over een blessure. De Spanjaard trainde de afgelopen drie dagen ook apart. Kwaliteits­kranten The Telegraph en The Guardian denken echter dat er meer aan de hand is. Nadat eerder al Chelsea-aanvaller Oscar en Rode Duivel Axel Witsel voor miljoenen naar China werden getransfer­eerd zou een Chinese club nu proberen om Costa te verleiden tot een transfer met een nettoloon van 34 miljoen euro per jaar. Volgens The Telegraph is Tianjin Quanjian, de club van Witsel, op zoek naar een aanvaller en bereid om 91,5 miljoen euro te betalen voor Costa. Dat hij net nadat dit nieuws bekendraak­te niet in de selectie zit voor de wedstrijd tegen Leicester is te toevallig volgens de Engelse pers. Bovendien zit Jorge Mendes, de makelaar van Diego Costa, momenteel in China, wat de geruchten alleen maar doet toenemen.

Toch zijn ze bij Chelsea niet van plan om Diego Costa te laten gaan. De Russische eigenaar Roman Abramovich liet al verstaan dat hij Costa absoluut aan zijn nog twee jaar lopende contract wil houden.

Voor de wedstrijd in Leicester heeft deze zaak al een onmiddelli­jke impact op de opstelling. Vermoedeli­jk neemt Eden Hazard de plaats van Costa over en speelt de Rode Duivel in het King Power Stadium als ‘valse negen’. Een andere optie is een basisplaat­s voor Michy Batshuayi, maar dat gebeurde bij een eerdere afwezighei­d van Costa ook niet.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium