Het Belang van Limburg

Lommel houdt leider in bedwang

Gebrek aan efficiënti­e kost sterk United de overwinnin­g

- Piet DINGENS

Lommel United heeft een punt gepakt tegen leider Roeselare en verdiende op basis van de knappe prestatie zelfs de zege. Maar door een gebrek aan efficiënti­e kon de vloek van de Gestelsedi­jk opnieuw niet opgeheven worden. Cornet bracht de bezoekers op slag van rust op voorsprong. Maletic hing de bordjes gelijk, maar verder kwam de thuisploeg niet meer. Vrijdag de dertiende en dat op een ijskoude winteravon­d. Zou het duel tussen de eerste en de laatste in de stand een thriller worden, waarin de underdog afrekenend­e met de leider? Het openingskw­artier stemde de Lommelse fans alvast hoopvol. Roeselare kreeg geen voet aan de grond en werd op alle hoeken van het veld overlopen door een dartel en gretig United. Biebauw voorkwam met een stevige vuist een doelpunt van De Bruyn, die op het zware veld duidelijk in zijn sas was en een hoofdrol bleef opeisen. Bij zijn volgende poging had de doelman van Roeselare de hulp van de paal nodig, terwijl De Bruyn dubieus onderuit gehaald werd in het strafschop­gebied. Ook Bertjens verzuimde te scoren, hij talmde te lang toen hij in kansrijke positie stond.

Deksel op de neus

De thuisploeg vergat zichzelf te belonen, terwijl de bezoekers langzaam maar zeker groeiden in de match. Niet dat keeper Bertrams zich meteen zorgen moest maken, al had hij toch geluk toen Brouwers (ex-Lommel) zijn schot kraakte op een voorzet van Monteyne. Maar op slag van rust braken de eerder gemiste kansen groen-wit wel zuur op. Cornet kopte een nieuwe voorzet van Monteyne snoeihard binnen: 0-1 en het deksel op de neus. Trainer Van Imschoot probeerde in de tweede helft wat meer schwung in de aanval te krijgen door de weggedeems­terde De Bruyn te vervangen door Gaethofs. Op het uur kreeg ref Vermeiren de banbliksem­s van het thuispubli­ek over zich heen omdat hij de bal niet op de stip legde. Nochtans had zowat heel Lommel een handsbal in het bezoekende strafschop­gebied gezien. Luttele minuten later kreeg United toch loon naar werken. Bertjens effende knap het pad, Maletic werkte in de vlucht af: 1-1. Een enthousias­t Lommel wilde nu meer. Bertjens verwenste zichzelf omdat hij moederziel alleen voor doel de verkeerde kant van de paal uitkoos. Beide ploegen haalden nu alles uit de kast op een steeds zwaarder wordend veld. Lommel omdat het met één punt weinig zou opschieten en Roeselare omdat het de hete adem van Lierse in de nek voelt. Invaller Valcke kwam nog het dichtst bij de winnende treffer, Biebauw kon tot twee keer toe het gevaar bezweren. Lommel blijft zo wachten op de eerste thuiszege van het seizoen.

?? FOTO DICK DEMEY ?? Marko Maletic nam de Lommelse gelijkmake­r voor zijn rekening.
FOTO DICK DEMEY Marko Maletic nam de Lommelse gelijkmake­r voor zijn rekening.