Het Belang van Limburg

“Zondag een tweede kans”

Veerkracht­ig Limburg United houdt uitzicht op de finale

- Raf COMANS

Wat een wedstrijd van Hubo Limburg United. De ploeg van Brian Lynch begint zondag om 14 uur met slechts een handicap van 5 punten aan de terugmatch. United kan dus geschieden­is schrijven en zich als eerste Limburgse ploeg plaatsen voor de finale van de Bpost cup. Kapitein Hans Vanwijn is echter opnieuw uit met een voetblessu­re. Afwachten of hij zondag kan spelen. “Het was een match met heel veel inzet en energie van beide ploegen”, stelde Brian Lynch vast. “Het is heel moeilijk om hier te winnen van Aalst. Ik ben blij dat de cup iets anders is dan de competitie en we dus een tweede kans hebben.”

De match was amper begonnen of Limburg United-kapitein Hans Vanwijn hinkte naar de kant, nadat hij zich bij een stevig duel bezeerde aan de voet. Anderson kwam even in, maar bleek nog niet fit genoeg. Lodwick zorgde voor 2-5, maar dan plaatste Aalstar een 14-2 (6’ 16-5). Brian Lynch probeerde zijn ploeg via wissels terug in de match te krijgen. Behalve Proesmans had na 7 minuten al iedereen tussen de lijnen gestaan. Een volledige invallersp­loeg lukte na 21-13 (8’) de remonte en kwam via Simons, Desiron, Lasisi en Jansen aansluiten bij 23-22 (10’). Vanwijn maakte terug zijn opwachting, maar verdween al snel opnieuw naar de bank. Aan beide zijden werd er nu aardig met bommen gegooid. Tuttle werd bestraft met een technische fout voor flopping en United moest even tegen de arbitrage oproeien. Maar Mukubu driepunter­de de Limburgers tot ontzetting van een fanatiek, maar slechts half gevuld Forum op voorsprong: 38-39 (16’). Aalstar reageerde: 48-44 bij de rust. Vooral via 3 driepunter­s van Troisfonta­ines liep de thuisploeg na de pauze weg naar 63-51 (25’). Langs Simons en Tuttle nestelde Limburg United zich opnieuw in het spoor van Aalstar (71-69). El Khounchar smeet echter on the buzzer van onder de eigen bucket de bal aan de overzijde door de korf: 74-69 (30’).

Opstootje

Een bom van Jansen verkleinde het verschil naar 74-72, maar dan pakte Geukens uit met 2 driepunter­s en stond het weer 83-74 (34’). Een technische fout voor flopping van Landis bij 86-79 deed de boel ontploffen. Enkele spelers van beide teams stonden neus aan neus. Technische fouten voor Mukubu en Troisfonta­ine leken het brandje te blussen, maar een onsportiev­e fout voor Ronell Taylor gooide opnieuw olie op het vuur. Swing, Simons en Tuttle deden het dan maar vanop afstand: 9088. Amis rondde de laatste Aalstar-aanval af met een driepunter. “Er werden straffe korven gemaakt. Dat laatste shot van Bill Amis bijvoorbee­ld werd heel hard verdedigd door Seth Tuttle”, aldus coach Lynch. “We beginnen zondag met een achterstan­d van 5 punten aan wat in feite de tweede helft is. Het had erger gekund. Ik ben fier op mijn jongens. Ze hebben er hard voor gevochten.” Dopingcont­role - Seth Tutltle, Abe Lodwick en Ben Simons moesten na de bekermatch naar de dopingcont­role.

 ?? Foto ID/GREGORY VAN GANSEN ?? Tuttle bracht de Limburgers in de tweede helft terug in de match.
Foto ID/GREGORY VAN GANSEN Tuttle bracht de Limburgers in de tweede helft terug in de match.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium