Het Belang van Limburg

“We zijn beter gewapend”

Vader en zoon Evers willen met Helios naar eerste nationale

- Leo PEETERS

De titelstrij­d in eerste landelijke kondigt zich aan als een tweestrijd tussen Helios Zonhoven en VTI Hasselt. Beide teams tellen 27 punten, maar Helios prijkt op één dankzij het beste setgemidde­lde. “Elke set wordt met de dag belangrijk­er”, beseft Helios-voorzitter Peter Evers, wiens zoon Glenn libero is bij de club. Helios Zonhoven bakt zoete broodjes onder de hoede van Peter Evers (50): “Mijn vader Michel (80) was jarenlang secretaris bij het grote VC Zonhoven. Pa heeft ook meegemaakt hoe het voor de club helemaal op was in 1999. Met enkele vrienden hebben we dan VC Helios opgericht in vierde provincial­e. Ferdy Pellaers was de eerste voorzitter. Ik volgde hem op, met de nodige raad van mijn vader.”

Met succes, in tien jaar tijd vierde Helios acht titels en klom de club op tot in de Liga B. Evers: “Maar de mislukte fusie met Halen dwong ons tot een tweede herbronnin­g. Terug dus naar eerste provincial­e. Een tweede succesperi­ode bleef niet uit. We kloppen na opnieuw twee titels op de poort van eerste nationale.”

“Ik denk dat we nu beter gewapend zijn. ( lacht) Acht reeksen hogerop in tien jaar, dat ging te snel. Helios beschikt over een Raad van Wijzen: bemand door mezelf als voorzitter, manager Frank Evers (een achterneef, nvdr.), Rik Evens, Gilbert Vandeput en Bart Gielen. Guy Van Meeuwen fungeert als onze externe adviseur. Hij hielp een uitgebalan­ceerd team uitbouwen. De ploeg, met nieuwkomer­s Kevin Theunis, Joeri Van der Velden en Stoffel Perilleux, is heel compatibel. De Raad van Wijzen houdt de promotie alvast niet tegen.”

Evers’ zoon Glenn (24) is de libero van de ploeg. “De derby tegen co-leider Hasselt wordt cruciaal”, beseft Evers junior, die praktijkle­erkracht tuinbouw is in Lummen en wiens vriendin Lies bij Davozon speelt. “Maar er lopen nog geprikkeld­e tegenstand­ers rond, zoals zaterdagav­ond Lanaken, daarna Noliko Maaseik B en Stalvoc Beverlo. Wat het ook wordt, onze aprèsseizo­enstrip gaat altijd door. Na Praag hebben we gekozen voor Dublin met assistent-coach Gilbert Bijloos als onze reisleider.” Vader Peter: “Glenn, jongen, concentree­r u eerst op het titelgevec­ht. Je zal er je hoofd moeten bijhouden tot het einde. Gemakkelij­ke matchen zijn er nooit, als je leider bent. Maar goed: ik heb het volste vertrouwen in Helios. Mijn grootste zorg is snel te investeren in eigen jeugd. Rik Evens, coördinato­r Johan Haest en Rein Evers maken er werk van.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Voorzitter Peter Evers (r) en zoon en libero Glenn Evers (l) willen met Helios naar eerste nationale.
Foto DICK DEMEY Voorzitter Peter Evers (r) en zoon en libero Glenn Evers (l) willen met Helios naar eerste nationale.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium