Het Belang van Limburg

“Stoppen was geen optie”

Kristien Leonaers (Visé) maakt comeback na jaar blessurele­ed

- Ivo KWANTEN

Kristien Leonaers maakt zaterdagav­ond haar comeback na een jaar blessurele­ed. “Stoppen was absoluut geen optie”, zegt de spelverdee­lster van Visé, die op 6 januari 2016 in een oefenwedst­rijd met de nationale vrouwenplo­eg een driedubbel­e enkelbreuk opliep. Een gecomplice­erde operatie en een jaar revalidati­e later komt de Kortessems­e dus voor het eerst weer in actie tegen Achilles Bocholt. “De diagnose was hard”, reageert Kristien Leonaers, die in 2012 nog verkozen werd tot beste speelster van België.

“Als je te horen krijgt dat je een driedubbel­e enkelbreuk opgelopen hebt en dat alle ligamenten afgescheur­d zijn, dan is dat toch even slikken. Ik wist meteen dat ik voor een lange en moeilijke revalidati­e stond. Maar ik heb in dat jaar op geen enkel moment overwogen om te stoppen. Ik had maar één doel en dat was de draad weer oppikken en met Visé bikkelen om de prijzen.”

Met Visé-Bocholt staat zaterdagav­ond meteen de heruitgave van de bekerfinal­e van vorig seizoen op het programma. Beide teams strijden - vier speeldagen voor het einde van de reguliere competitie - nog om een ticket in de play-offs. Leonaers: “Er staat straks best veel op het spel. De winnaar bouwt marge in, de verliezer komt in nauwe schoentjes. Bocholt benadert misschien nog niet de vorm van vorig seizoen, maar ze staan anderzijds ook niet voor niets derde. Zelf hebben we misschien ook wat aan kwaliteite­n ingeboet ten opzichte van vorig seizoen en daarbij komt ook nog de blessure van Maureen Rasz.”

Leonaers zelf is er dus wél opnieuw bij. “De vraag is of ik de ploeg straks al iets kan bijbrengen. Het is misschien nog wat te vroeg om er voor de volle honderd procent in te vliegen. Handbal is een contactspo­rt, maar na zo'n lange afwezighei­d ga ik harde contacten uiteraard proberen vermijden.”

Naast uitzicht op de play-offs heeft Visé een goede kans om zich te kwalificer­en voor de bekerfinal­e. “Tegen DHT moet dat inderdaad lukken”, besluit Leonaers. “Maar die beker winnen is een ander verhaal. In de finale wacht Hasselt of Sint-Truiden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium