Het Belang van Limburg

“Ik heb nooit spijt van iets”

Verdediger Jeffrey Rentmeiste­r is terug van weggeweest

- Frederik BAETEN

Jeffrey Rentmeiste­r is sinds begin 2017 weer een speler van Sporting Hasselt. Opmerkelij­k, want de verdediger leek na zijn plotse vertrek naar Antwerp in november definitief verleden tijd bij Sporting. Ook toen het avontuur bij de Great Old er al heel snel weer opzat. Rentmeiste­r: “Ik ben terug en dat is het beste voor Sporting Hasselt. Niet mijn persoon of een andere naam is belangrijk.” Over de details van zijn vertrek naar Antwerp en het kort daaropvolg­ende ontslag bij de Great Old wil Rentmeiste­r (32) het liever niet hebben. Maar één ding wil hij daarover wel kwijt: “Ik heb nooit spijt van beslissing­en in mijn leven. Of het nu over sport, familie of iets anders gaat. Dus ook niet over die bepaalde beslissing. Wil dat zeggen dat ik altijd de juiste keuzes heb gemaakt? Zeker niet. Ik maak net als iedereen fouten.” Zijn escapade werd hem dus vergeven op Sporting. Wie zette de eerste stappen in het verzoening­sproces? Rentmeiste­r: “We zijn als volwassene­n weer aan het praten gegaan en hebben samen een oplossing gevonden. Een oplossing die de beste is voor Sporting Hasselt. Dat is het belangrijk­ste en het enige wat echt telt. Hoe de rest van de groep reageerde toen ik hier weer verscheen? Positief! Ook zij beseffen dat deze oplossing de beste is voor alle partijen.”

Leidersrol

Dat Rentmeiste­r zo snel weer in de armen werd gesloten, heeft uiteraard veel met zijn kwaliteite­n te maken. Met hem had Hasselt zowaar één van de betere defensies in de eerste amateurkla­sse. “Ik betwijfel of één speler zo belangrijk kan zijn voor een ploeg. Feit is wel dat ik van de coach van bij de start van het seizoen vertrouwen kreeg om een leidersrol op het veld op te nemen. Ik spreek veel en probeer de anderen beter te maken. Dat is mijn manier van spelen”, verklaart de centrale verdediger. Hasselt zakte na het vertrek van Rentmeiste­r af naar de degradatie­zone. “Er wachten ons nog veertien cupfinales waarin we alles eruit moeten halen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben er wel van overtuigd dat we in de eerste amateurkla­sse blijven.” Dan wordt er vanavond best meteen gewonnen van Sprimont. In de wandelgang­en wordt trouwens gefluister­d dat de tegenstand­er van vanavond niet rouwig zou zijn bij een degradatie. Rentmeiste­r: “Ja, ik heb dat gerucht ook gehoord. In de Waalse tweede amateurlig­a heeft Sprimont een pak meer derby’s. Maar het maakt onze rekening niet. Wees maar zeker dat hier een strijdbare ploeg wacht. Die jongens zullen trouwens nog altijd graag hun premie pakken.”

Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we in de eerste amateurkla­sse blijven

Jeffrey RENTMEISTE­R

Voorbereid­ing

Sporting oefende tijdens de winterstop twee keer: tegen Patro en FC Luik. Op de tweede helft van de partij tegen Luik na, was het bilan van die twee oefenmatch­en positief. “Zo denk ik er ook over. Al vind ik niet dat je iets kan zeggen over de tweede helft tegen Luik. We hadden er maandag een loodzware fysieke training opzitten die bij praktisch iedereen nog in de benen zat. Plus, we speelden met een experiment­ele ploeg na de pauze. Neen, wees maar gerust. We zullen klaar zijn voor Sprimont. Daar hoeft niemand voor te vrezen”, besluit Rentmeiste­r.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Jeffrey Rentmeiste­r trok in november als assistentc­oach naar 1B-club Antwerp, maar werd er een week later alweer ontslagen.
FOTO SVEN DILLEN Jeffrey Rentmeiste­r trok in november als assistentc­oach naar 1B-club Antwerp, maar werd er een week later alweer ontslagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium