Het Belang van Limburg

Guido Brepoels schreeuwt niet om versterkin­g

-

Eén maand is Guido Brepoels al trainer van Patro. Wat zijn de Bilzenaars eerste bevindinge­n over de club en is het behoud verzekeren volgens hem een haalbare doelstelli­ng? “We gaan ons redden”, verzekert de excoach van onder meer Lommel United en STVV. Toen Guido Brepoels (foto) in december als hoofdcoach aangesteld werd, stond hij erop dat Patro werk zou maken van de samenstell­ing van een degelijke technische staf. De Bilzenaar is alvast tevreden met de keuzes die de club maakte. “Ik mocht dan ook zelf deze mensen aanbrengen”, stelt Brepoels. “Mirko Licata (T2) had ik destijds als speler bij Kermt-Hasselt. Hij heeft ondertusse­n ook trainerser­varing opgedaan bij Hades en deed dat niet slecht. Ook met Leon Bokken haalden we ervaring binnen. Belangrijk als je met een jonge spelersgro­ep werkt.”

Een spelersuit­tocht bleef uit en er kwam amper vers bloed. Is deze kern voldoende gewapend?

Brepoels: “We gaan verder met de spelers die nu hier zijn. We hebben hen wel grondig gescreend en op basis van allerhande testen hebben we een selectie doorgevoer­d. Dat betekent niet dat jongens die naar de beloften werden gestuurd, nu afgeschrev­en zijn. Integendee­l. Eenmaal we het signaal krijgen dat iemand weer rijp is voor de A-kern, krijgt hij zeker nieuwe kansen. We hebben ook al een paar beloftevol­le jongeren overgeheve­ld. Van Rijswijk en Lloyd Bannister komen er nu ook bij. Op termijn is er nog Farin en Guy Pellet, waarvan ik veel verwacht. Natuurlijk blijft versterkin­g welkom, maar ik eis niets. Echte opportunit­eiten, zoals onze Russische spits Otstavnov, laat de club natuurlijk niet liggen. Voorzitter Woo staat alvast open voor suggesties.”

Met het oog op Virton waren de voorbije oefenwedst­rijden niet geruststel­lend.

Brepoels: “Matchen waarin we in totaal 32 spelers gebruikten en het resultaat niet van belang was. Met de huidige basis gaan we nu verder en die moet in staat zijn om te stunten tegen clubs als Virton en Dessel. De spelers moeten nu zelf bewijzen ook volgend jaar nog in dit project te passen.” Van Rijswijk in selectie

Vardic is geschorst, Brullot en Zotti zijn ziek. Bollen, Van Rijswijk en Lloyd komen in de kern. Pellet en Otstavnov zijn niet speelgerec­htigd.

DE KERN: Knipping, Cauberg, Aka, Bollen, Cosse, Ella Ella, Janssen, Lloyd, Odutayo, Opdekamp, Otte, Sarkic, Shahram, Van Rijswijk, Wala, Wielemans.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium