Het Belang van Limburg

“Sportieve revanche is op zijn plaats”

Ben Mertens wil pandoering uit heenronde rechtzette­n

-

Op speeldag 3 ging Pelt met de billen bloot tegen Diest (4-0). Uitgereken­d ex-Pelt-speler Sven Dumont was toen de boeman van dienst. “Een sportieve revanche is op zijn plaats. De ploeg staat scherp en wil het nieuwe jaar positief inzetten”, aldus doelman Ben Mertens.

Paul THEEUWEN De jonge ploeg van Pelt spartelde door de eerste competitie­helft met vallen en opstaan. Met de 1-5-zege tegen Houtvenne zetten de Limburgers vlak voor de winterstop echter de kentering in. “Wij zijn gegroeid en hebben stappen vooruit gezet. Precies het omgekeerde verhaal van de voorbije seizoenen. Dan begonnen we sterk aan de competitie en viel de motor na Nieuwjaar stil. Of de winterstop ons dit seizoen wel goed heeft gedaan, zullen we vanavond pas weten.”

De winterstop werd wel onverwacht met een week verlengd. Is dat geen nadeel?

Mertens: “Ik zie het eerder als een voordeel. Nu had de trainer een extra week om het systeem bij te sturen en ons beter te leren kennen. De groep is gewoon blijven doortraine­n. Bij momenten werd er duchtig de pees opgelegd. Zoals de ploeg nu draait, moeten we niet twijfelen. De gretigheid op training spreekt voor zich.”

De ploeg is gegroeid, zeg je. Waar zie je dit Pelt eindigen?

Mertens: “De ploeg is nog jong en heeft niet de ambitie om dit jaar bovenaan te staan, maar probeert het seizoen in de middenmoot af te maken. Daar staan nog veel ploegen die mekaar waard zijn. Turnhout, Diegem en Sterrebeek spelen volgens mij voor de titel. Ons puntenaant­al (22) verdubbele­n, is een streefpunt. Er zijn jongens die aan het doorbreken zijn en beginnen te scoren. Als sterkhoude­rs als Frederix en Swolfs nog eens gerecupere­erd kunnen worden, zit er dus misschien ietsje meer in. We blijven richting top vijf kijken.”

Nu tegen Diest. Wat is de prognose?

Mertens: “Eerste uitgangspu­nt is de nul houden. Een sportieve revanche op onze uitschuive­r van in Diest zou mooi zijn. Winnen is dus de boodschap om het nieuwe jaar positief in te zetten. De ploeg staat op scherp en wil zijn supporters een warme avond bezorgen.” Creemers is geschorst. De beloften spelen maandagavo­nd in Diest. De afgelaste wedstrijd tegen Mechelen wordt op zondag 29 januari om 15 uur gespeeld. (path)

DE KERN: Mertens, Hensen, Vandekerkh­of, Rykx, Houben, Geijsels, Smolders, Black, Klaps, Deckers, Vromans, Derkx, Nijssen, Ubachs, Vandebriel.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Doelman Ben Mertens en Esperanza Pelt dromen van een plaats in de top vijf.
FOTO DICK DEMEY Doelman Ben Mertens en Esperanza Pelt dromen van een plaats in de top vijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium