Het Belang van Limburg

“Ik ben de man van de voorzetten”

Gilles Nyns grijpt zijn kans bij Zepperen Brustem

- Jos CASTERMANS

Niemand had verwacht dat Zepperen Brustem het zo goed zou blijven doen. Net voor Nieuwjaar maakte de fusieclub wel een uitschuive­r tegen Herk FC en speelde zo zijn gedeelde leiderspla­ats kwijt. “Maar dat had vooral met blessures en schorsinge­n te maken”, zegt Gilles Nyns. “Die konden we niet opvangen. Voor de matchen tegen Bilzen-Waltwilder en Termien zijn we weer bijna compleet. We zullen zien hoe ver wij geraken.” Gilles Nyns is dit seizoen aan het doorbreken bij Zepperen Brustem. De 21-jarige student kiné en revalidati­ewetenscha­ppen, die indertijd op 16-jarige leeftijd bij VKM in de eerste ploeg geraakte, kwam bij de fusie mee over van Brustem. Vorig seizoen trof je zijn naam vaak in de selectie aan, maar aan de aftrap stond hij in minder dan de helft van de matchen. Daar is nu veranderin­g in gekomen. Nyns miste bij de competitie­start aanvankeli­jk nog enkele keren de elf, maar toen Sariaydin, Ait Salah en later ook Verjans uitvielen, greep hij zijn kans. “Het gaat dit seizoen veel beter”, bevestigt Nyns. “Na een match of drie ben ik vast in de ploeg gekomen. Alleen tegen Herk was ik er niet bij. Ik krijg veel vertrouwen van de coach.”

Je speelt aanvallend op de rechtse flank. Is dat jouw geliefkoos­de plek?

Nyns: “Het liefst speel ik achter de spitsen. Bij de jeugd (onder meer bij Melveren en STVV, nvdr) stond ik altijd op de tien. Nu ben ik veelal flankaanva­ller. Uitzonderl­ijk ook diepe spits. Dat zou vorig weekend in Vlijtingen zo geweest zijn, omdat Lormans geblesseer­d was. Maar Pieter is nu hersteld en dus blijf ik op de flank. Zo kan ik weer voorzetten geven, want dat is mijn sterke kant. Hoe dan ook, ik speel en dat is belangrijk. Nu kan ik in een goede groep ervaring opdoen. Misschien dat ik later wel eens een stapje hoger wil zetten, maar dat is voorlopig niet aan de orde. Ik wil eerst mijn studies afmaken en dat is na dit jaar nog twee jaar.”

Hoe verklaar je de tweede plaats van Zepperen Brustem?

“Ze hebben hier goede transfers gedaan. Met Hayen, Cosemans, Sariaydin en Ait Salah ervaring binnengeha­ald, maar met Pieter en Toon Lormans ook jeugd. En ervaren spelers zoals Verjans en Wijnrocx zijn gebleven. Dit alles maakt dat we een degelijk geheel hebben, dat goed voetbalt. En niet vergeten: de mentalitei­t die vereist is om een wedstrijd te winnen is er bij ons altijd.”

Bilzen-Waltwilder wordt een serieuze test?

“Zeker. Zij voetballen goed. Wij zullen weer een goed geheel moeten vormen en aansluiten­d tegenprikk­en. In Bilzen (1-1) hadden we kunnen winnen. We moeten van niemand schrik hebben.”

En daarna trekken jullie naar Termien. De Genkenaars lijken op weg naar de titel?

“Iedereen zegt dat Termien momenteel dé uitgesprok­en titelkandi­daat is. En Bilzen-Waltwilder komt misschien ook nog in aanmerking. We zullen zien.” “Zeg, mag ik dit nog kwijt? Ik wil mijn papa bedanken voor wat hij allemaal voor mij gedaan heeft in het voetbal. Nooit heeft hij één match van mij gemist. Dat waardeer ik. Of mijn vriendin ook vaak komt kijken? Nee, niet zo vaak. Maar Laurence steunt me wel hoor. Nu, als ze er niet bij is, kan ik me beter op de match concentrer­en.” Wie zei ook weer: “elk nadeel heb zijn voordeel?”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? “Als Laurence (r) er niet is, kan ik me beter concentrer­en op het voetbal”, lacht Gilles Nyns.
FOTO SERGE MINTEN “Als Laurence (r) er niet is, kan ik me beter concentrer­en op het voetbal”, lacht Gilles Nyns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium