Het Belang van Limburg

“Jelle moet mij vrijhouden”

Clash tussen de trainers papa Mark en zoon Jelle Akkermans

- Kris THEEUWEN

In Wijchmaal-Kattenbos (3A) mag men op papier een aardige pot voetbal verwachten tussen twee clubs die met ambitie aan het seizoen begonnen waren. Maar het is ook een match tussen twee clubs die een moeilijke start kenden, afscheid namen van hun trainer en nu allebei een Akkermans als T1 hebben: vader Mark nam half november over in Kattenbos, terwijl Jelle sinds twee weken samen met keeperstra­iner Vliegen de lijnen mag uitzetten na het onverwacht­e vertrek van Werner Baers bij Wijchmaal. De vuurdoop voor Jelle is er eentje om niet snel te vergeten: hij mag zaterdagav­ond meteen tegen zijn vader bewijzen dat hij het trainersge­n van hem geërfd heeft. “Het zal een speciale match worden voor ons allebei”, vertelt de jongste Akkermans. “We hebben woensdag nog samen de verjaardag van mijn broer gevierd. Toen hebben we het er al over gehad. We beseffen allebei dat het vrij uniek is en misschien ook maar eenmalig.” Jelle denkt te weten wat hij zaterdag mag verwachten: “Onze papa hamert altijd op een goede organisati­e. Hij zal proberen de nul te houden en op de counter speculeren.”

Vader Mark is al even lang trainer als Jelle oud is: met 25 jaar ervaring op de teller is hij dan ook niet zenuwachti­g voor de wedstrijd van zaterdag. “Speciaal zal het wel worden, maar ik ga zeker geen cadeaus geven”, lacht hij. “Daarvoor hebben we de punten te hard nodig. We gaan een sterk blok moeten neerzetten en de kansen die we krijgen optimaal benutten. Als ik met een punt naar huis ga, ben ik al tevreden. En na de match mag Jelle mij vrijhouden”, weet de Kattenbos-coach, die momenteel revalideer­t van een vierde (!) knieprothe­se.

De geschieden­is lijkt zich trouwens te herhalen bij de Akkermanse­n: zowel Mark als Jelle moesten noodgedwon­gen stoppen met voetballen door zware knieblessu­res op hun vijfentwin­tigste. En omdat ze allebei zo gepassione­erd zijn, zijn ze dan als trainer aan de slag gegaan. Vader Mark heeft mooie tijden beleefd bij onder meer Genebos, Helson en Wijchmaal. Als de geschieden­is zich blijft herhalen, wachten er Jelle dus nog mooie tijden.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jelle viert zijn debuut als trainer tegen papa Mark.
FOTO DICK DEMEY Jelle viert zijn debuut als trainer tegen papa Mark.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium