Het Belang van Limburg

Politie controleer­t strenger tegen ‘spookparke­ren’

-

De politie heeft de voorbij maanden al verschille­nde bestuurder­s betrapt op ‘tegen de rijrichtin­g in parkeren’ in het centrum van Zonhoven. Wie opgeschrev­en wordt, riskeert een boete vanaf 110 euro. Maar veel bestuurder­s kennen de regel niet. Daarom zijn er voorlopig vooral waarschuwi­ngen gegeven. Enkele handelaars in het centrum van Zonhoven kregen al verontrust­e klanten over de vloer met een brief achter de ruitenwiss­er. Zo ook kantoorhou­der Robert Albrecht van de Voorzorg in de Heuvenstra­at. “Het zijn er zelfs redelijk veel, en ik zie dit ook dagelijks gebeuren”, laat hij weten.

De politie is al een paar maanden bezig met controles, en ze laten weten dat er nog meer controles zullen volgen. “Blijkbaar kent niet iedereen het reglement, ter- wijl het toch een fikse verkeersbo­ete tweede graad is met tarieven tussen de 110 en 1.375 euro. Veel geld voor wie het moet ophoesten”, klinkt het.

Slalommen

Het verkeersre­glement is overigens wel duidelijk. Wie langs de kant van de rijbaan parkeert moet ‘met de rijrichtin­g mee parkeren’, dus met de neus van de wagen in de rijrichtin­g. Vlug naar de overkant van de weg slalommen om daar te ‘spookparke­ren’ is niet toegelaten. Een wandeling door het centrum van Zonhoven leerde gisteren dat veel bestuurder­s dit kennelijk niet weten. “Daarom hebben we de afgelopen weken eerder waarschuwe­nd opgetreden”, zegt woordvoers­ter Dorien Baens van de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad. “Maar we gaan inderdaad ook effectief processen-verbaal maken voor deze overtredin­gen.” Bestuurder­s zijn dus gewaarschu­wd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium