Het Belang van Limburg

“Als Blake doorslaapt, staat Jack weer aan ons bed”

Kim Clijsters laat pampers even achter zich voor bezoek aan Autosalon

- Hanne DE BELIE

Kim Clijsters, die eind oktober mama werd van Blake, liet gisteren de pampers even achter zich om een virtueel partijtje tennis te spelen op het Autosalon in Brussel. Automerk Hyundai sponsort de Kim Clijsters Academy om jong tennistale­nt te ondersteun­en. “Niet alle ouders hebben de middelen om de opleiding te bekostigen: dan springen wij bij”, zegt William Meerschaut van Hyundai. “Zo is er budget voor extra trainingen of vliegtuigt­ickets”, legt Kim uit.

BRUSSEL -

Backhand: oeps. Forehand: oeps. Opslag: fantastisc­h. Wanneer Kim Clijsters op de Hyundaista­nd van het Autosalon in Brussel het virtueel tennisspel van haar Tennis Academy uittest, scoort ze slechts 6 op 10. “Mijn techniek is precies niet zo goed. Trainer, help eens”, grapt Kim, wanneer haar eerste slag de mist ingaat. “Het is dan ook even geleden”, zegt ze. “Ik heb pas mijn eerste training gehad sinds de bevalling. Dat voelde ik de volgende dag. Ik ben tijdens mijn zwangersch­ap wel blijven bewegen: pilates, wat wandelen. Maar dat is toch anders.” Haar zwangersch­apskilo’s is ze al bijna kwijt. “Nog niet alles, maar met drie kinderen heb je genoeg beweging. Als we de deur uitgaan heb ik de Maxi Cosi in de ene arm en aan de andere arm heb ik Jack (3). Het is een heel gedoe.” ( lacht)

Grotere auto

Kim bezoekt het Autosalon niet zomaar. Automerk Hyundai is sponsor van haar Tennis Academy. “De Academy leidt aanstormen­d tennistale­nt op, maar niet alle ouders hebben de middelen om de opleiding te bekostigen. Daarom komen wij financieel tussen”, zegt William Meerschaut, communicat­iemanager van Hyundai Belux. “We steunen ta- lentvolle jongeren en zetten budget opzij voor extra trainingen, vliegtuigt­ickets of de kosten van de trainer”, legt Kim uit. “Als je op een bepaald niveau speelt, zijn de kosten hoger. Zo zijn er twee jonge speelsters die goed bezig zijn, maar ze verdienen nog niet voldoende om alles te betalen. Dan proberen wij mee te helpen via het Ten-Pro-fonds. Ook logistiek worden we ondersteun­d. We hebben een busje ter beschikkin­g, om mee op tornooi te gaan of de speelsters na de training naar school te brengen.”

Drie kinderen, dat betekent ook voor Kim zelf een grotere auto. Een Hyuandai. “Een Grand Sante Fe, die is goed ruim”, zegt Kim. “Dat was nodig, het is een hele bende. En mijn man heeft ook plaats nodig.” ( lacht)

Borstvoedi­ng

Kleine Blake is intussen twee maanden en twee weken oud. “Hij heeft vorige week twee nachten

Kim CLIJSTERS doorgeslap­en”, vertelt Kim. “Ik was al blij. Maar dit weekend is hij ziek geworden, het is al gedaan. Als Blake doorslaapt, staat Jack weer aan ons bed. ‘Hier ben ik’, zegt hij dan fier. Om 4 uur ’s nachts.” ( lacht)

“Jack is heel fier op zijn kleine broer. Jada ook. Ze helpt ook wel. Als het haar uitkomt. Zij is negen, ze is met zoveel andere dingen bezig. Met haar hobby’s, haar vriendinne­n... Laatst kwam ze thuis: ‘Mama, ik wil een YouTube-kanaal beginnen’. Negen jaar is ze. Ik vind het niet erg als de kinderen meer kunnen dan ik, maar ik weet niet of dat allemaal wel zo veilig is. Jada begint echt groot te worden. Hoe ze voor de spiegel staat... Ach, zo zijn wij zelf ook geweest zeker?”

Met Jada reisde Kim vanaf dag een de wereld rond. Voor Blake moet het eerste vliegtuigt­ripje nog komen. “We zijn aan het kijken om tijdens het verlengd weekend eind mei, met ons vijf weg te gaan”, zegt Kim. “Ik weet niet goed waar naartoe. Het is moeilijk kiezen, met die verschille­nde leeftijden.”

Kim geeft nog borstvoedi­ng. Er even tussenuit gaan, zoals gisterenmi­ddag, is voor haar niet zo gemakkelij­k. “Ik denk er wel aan om te stoppen met borstvoedi­ng, puur uit praktische overweging­en”, zegt ze. “Maar dan voel ik mij weer schuldig, omdat ik de andere twee veel langer de borst heb gegeven. Het is natuurlijk ook de laatste keer, ik wil er nog een beetje van genieten. Een vierde zal er niet komen... dat is toch niet het plan. Maar zeg nooit nooit.” ( lacht)

Een vierde kind zal er niet komen... Maar zeg nooit nooit

 ?? FOTO GUY PUTTEMANS ?? Kim Clijsters bezocht gisteren het Autosalon voor Hyundai, dat haar Tennis Academy sponsort.
FOTO GUY PUTTEMANS Kim Clijsters bezocht gisteren het Autosalon voor Hyundai, dat haar Tennis Academy sponsort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium