Het Belang van Limburg

“Klant betaalt enkel als de afspraak echt doorgaat ”

-

Alleen betalen per effectieve afspraak. Met die formule wil het call center Victus in Genk nieuwe klanten over de streep trekken. “Onze klanten betalen geen vast tarief”, zegt Gert Ubachs, een van de oprichters. “In de plaats betalen ze per afspraak die wordt vastgelegd en ook plaatsvind­t.” Na een jarenlange carrière in de verzekerin­gssector werden Gert Ubachs en zijn vennoten Tasso Limneos en Mathias Van Rietvelde met de regelmaat van een klok geconfront­eerd met een aanhoudend probleem in de sector: het contactere­n van en het vastleggen van afspraken met bestaande en potentiële nieuwe klanten. Dat vergt veel tijd en moeite en vaak schiet er voor het echte werk niet genoeg tijd over. “Toen we op zoek gingen naar een call center dat paste bij onze noden, bleek dat makkelijke­r gezegd dan gedaan”, aldus Gert Ubachs. “We zijn dan maar zelf begonnen met een eigen call center.”

Met succes, zo blijkt. “We hebben na de start al twee mensen aangeworve­n en een paar mooie klanten binnengeha­ald”, zegt Gert Ubachs. “Voorlopig nog uit de financiële sector maar we pinnen ons niet vast op een type ondernemin­g. Onze dienstverl­ening is universeel.”

Transparan­t

Bij hun zoektocht naar een geschikt softwarepa­kket in Nederland pikten Gert Ubachs en zijn vennoten echter nog een ander idee op. “Wij rekenen onze klanten geen vast tarief aan, maar we rekenen alleen iets aan als er effectief een afspraak wordt vastgelegd en ook doorgaat. Dat is de meest transparan­te manier.”

Het is een formule die rendeert, maar die ook tijdrovend is. “We hebben berekend dat we voor elke vastgelegd­e afspraak veertig mensen moeten contactere­n”, legt Ubachs uit. “Maar van dan af is het slaagperce­ntage groot. “Zeven op de tien afspraken worden ook effectief klant.”

victus.be

 ?? FOTO HBVL ?? Gert Ubachs.
FOTO HBVL Gert Ubachs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium