Het Belang van Limburg

Meer dan 1.000 genodigden op nieuwjaars­receptie

-

Gisteren organiseer­de STVV naar jaarlijkse traditie haar nieuwjaars­receptie op de eerste maandag na de winterstag­e van de Kanaries. 1.053 genodigden verzamelde­n in de Rvue, waar Cynthia Reekmans voorzitste­r Marieke Höfte achter de microfoon haalde. De nochtans aangekondi­gde babbel met sterke man Roland Duchâtelet kwam er niet. Duchâtelet was de grote afwezige, hij liet zich excuseren wegens andere bezigheden in Parijs. En dus viel er weinig sportief nieuws te rapen op Stayen. Wel beloofden Marieke Höfte én Ivan Leko dat dit STVV nog voor mooie resultaten zal zorgen in 2017. De naam van Obbi Oulare ging maar al te vaak over de tongen. Al lijkt de kans dat de spits binnenkort de STVV-kleuren verdedigt te slinken.

Oulare zelf ziet een verhuis naar Stayen zeker zitten, maar Watford wil de spits liever in de Engelse Championsh­ip stallen. Beslist is er nog niets, maar STVV lijkt aan het kortste eind te trekken.

Intussen blijft het afwachten wat er gebeurt met Salimo Sylla en Kevin Koubemba. Voorlopig is er nog geen oplossing voor hen. Ook Nick Proschwitz én Roman Bezus verlaten de club mogelijk nog. Bezus zou zijn geluk elders willen beproeven.

STVV

Stef Peeters aan de kant - STVV trainde gisteren in de namiddag voor het eerst weer op eigen bodem na de stage in La Manga. Aanwinst Mechele trainde nog niet mee, hij kan vandaag of ten laatste morgen normaal gezien aanpikken. Stef Peeters staat ook aan de kant, hij sukkelt met de quadriceps. Het lijkt geen ernstige blessure, maar er worden geen risico’s genomen gezien er drie wedstrijde­n (Anderlecht, Mechelen, Oostende) in acht dagen geprogramm­eerd staan. Bagayoko en Djene spelen gelijk op Afrika Cup - De match tussen Ivoorkust en Togo eindigde op een droge 0-0. Bij Ivoorkust bleef Kanarie Mamadou Bagayoko de hele wedstrijd op de bank, ploegmaat Dakonam Djene stond wel negentig minuten in de basis bij Togo. Mathieu Dossevi speelde 87 minuten voor Togo. De middenveld­er van Standard miste twee opgelegde kansen. In dezelfde groep won de Democratis­che Republiek Congo met het kleinste verschil van Marokko dankzij een doelpunt van Junior Kabananga (ex-Anderlecht en Cercle Brugge).

AA GENT

Tottenham verkoopt 50.000 tickets - Tottenham heeft in iets meer dan een uur 50.000 tickets verkocht voor de terugwedst­rijd in de 16e finales van de Europa League tegen AA Gent. Op 23 februari treffen de Spurs de Buffalo’s op Wembley.

LOKEREN

Gary Martin tekent voor 2,5 jaar - Lokeren trok de Engelsman Gary Martin (26) aan om zijn voorhoede te versterken. Hij zette zijn handtekeni­ng onder een contract van 2,5 jaar, met optie op nog een jaar.

KV MECHELEN

Mmaee - Ryan Mmaee staat in de belangstel­ling van KV Mechelen. De 19-jarige spits staat te boek als een groot talent, maar zit op een zijspoor bij Standard en mocht zelfs niet mee op winterstag­e in Spanje.

ANTWERP

Vleminckx twee maanden out - Antwerp kan in de strijd om de tweede periodetit­el in eerste klasse B geen beroep meer doen op Björn Vleminckx, die minstens twee maanden out is. De spits scheurde de mediale band van zijn rechterkni­e in het duel met Cercle Brugge.

BUITENLAND

Muyters (Excelsior) kan gratis weg - Het contract van Tom Muyters (32) bij Excelsior loopt af. De doelman uit Veldwezelt kan deze winter al transfervr­ij vertrekken bij de Nederlands­e club. Muyters speelde dit seizoen 17 wedstrijde­n in de Eredivisie. In het verleden kwam hij o.a. uit voor FC Eindhoven, Zulte Waregem en STVV. *** Dante Rigo, een 18-jarige Belgische middenveld­er die al sinds 2007 voor PSV speelt, tekende er een contract tot de zomer van 2019 (met een jaar optie). *** Stijn Vreven debuteert bij NAC als trainer met een 0-2-overwinnin­g in zijn geliefde Utrecht. *** Alexander Büttner (ex-Anderlecht) verlaat Dinamo Moskou en keert terug naar Vitesse. *** De 29-jarige Braziliaan­se spits Luiz Adriano (AC Milan) zet zijn carrière verder bij Spartak Moskou. *** Hansi Flick legt zijn functie van sportief directeur bij de Duitse bond (DFB) neer om meer tijd aan zijn familie te spenderen. *** Diego Maradona keert mogelijk als teammanage­r terug bij Napoli, de ploeg van Dries Mertens, al zal Pluisje eerst nog een juridisch conflict met de Italiaanse belastingd­ienst moeten uitklaren.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Ivan Leko en zijn staf wensten de aanwezigen het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Marieke Höfte beloofde dat er nog mooie resultaten zullen volgen (foto’s onder).
Foto JEFFREY GAENS Ivan Leko en zijn staf wensten de aanwezigen het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. Marieke Höfte beloofde dat er nog mooie resultaten zullen volgen (foto’s onder).
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium