Het Belang van Limburg

Wie moet Trebel vervangen?

Standard verkent transferma­rkt, maar interne optie kan ook

- Bob FAESEN

Nu Adrien Trebel naar Anderlecht is verhuisd, duikt de vraag op wie hem op het middenveld van Standard moet vervangen. De Rouches speuren de markt af, toonden recent interesse in Rob Schoofs, maar ook intern zijn er opties. De jonge Jérome Deom bijvoorbee­ld. Een overzicht.

IBRAHIMA CISSÉ

De meest waarschijn­lijke kandidaat om zondag naast Eyong Enoh te starten. De 22-jarige middenveld­er kwam in de zomer over van KV Mechelen, maar maakte nog geen onvergetel­ijke indruk. Cissé leek deze winter op weg naar Fulham, maar sportief directeur Renard gaf aan hem liever te houden. Toch heeft de Engelse tweedeklas­ser de strijd nog niet opgegeven, het bereidt een nieuw bod voor. Tijdens de trainingen in Mijas werd Cissé voortduren­d in de basisploeg geposteerd. En ook in de oefenmatch tegen Borussia Dortmund (3-0-verlies) begon hij.

AANKOOP

Door het vertrek van Trebel (en in mindere mate Birama Touré naar Auxerre) is het haast onvermijde­lijk dat Standard de markt op moet. Met AA Gent had het al een akkoord over een transferso­m plus Rob Schoofs. Hetgeen niet noodzakeli­jk wil zeggen dat Standard de ex-STVV’er definitief laat varen. Al zal Gent zich moeilijker opstellen nu Standard Trebel verrassend genoeg aan Anderlecht verkocht. De Luikse club verkent dus ook andere pistes. Eerder werd Thulani Serero (26, Ajax) nog aangeboden, maar (vooralsnog) werd daar niet op ingegaan.

JÉROME DEOM

Een 17-jarig talent dat zich toonde in Mijas. Het profiel van de kleine middenveld­er lijkt het meest op dat van Trebel. Deom wordt - net als aanvaller Ibrahima Bah (17) - definitief overgeheve­ld naar de eerste ploeg. Vorig seizoen vierde hij in play-off 2 al zijn officiële debuut. “Omdat we met een overvolle kern zaten, was het lastig om hem van het begin van dit jaar in de A-kern te plaatsen”, gaf trainer Aleksandar Jankovic aan. “Hij zit er vanaf nu bij en hij liet mooie dingen zien op training. Ik heb er geen probleem mee om jongeren de kans te geven.”

BENI BADIBANGA

Een interessan­te optie. Badibanga is van nature uit een flankspele­r, maar op die positie gaat hij gebukt onder de stevige concurrent­ie (Dompé, Dossevi, Edmilson, Mbenza, Raman). De club wilde hem graag verhuren, maar de speler zelf ziet dat niet zitten. Aan de Costa Brava toonde Badibanga zich een van de beteren op training, waardoor Jankovic hem in de tweede oefenpot tegen FC Vaduz (4-3-verlies) de kans gaf op de positie-Trebel. Daar deed hij het aardig en scoorde hij knap op vrije trap. Het ontbreekt hem echter aan het overzicht en de defensieve discipline om op korte termijn de opvolger van Trebel te worden.

 ?? FOTO BELGA ?? Ibrahima Cissé, hier met Ibrahima Bah, maakt het meeste kans om Trebel zijn plaats in te nemen.
FOTO BELGA Ibrahima Cissé, hier met Ibrahima Bah, maakt het meeste kans om Trebel zijn plaats in te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium