Het Belang van Limburg

Steve Darcis wint voor het eerst in Melbourne

- Serge FAYAT

Zesde keer, goede keer! Steve Darcis (ATP 71) heeft acht deelnames moeten wachten om zijn eerste zege in de hoofdtabel op de Australian Open te behalen. Na 2 uur en 11 minuten klopte de 32-jarige Luikenaar het Australisc­he opslagkano­n Sam Groth (ATP 162).

Steve Darcis Sam Groth 3 6 6 6 6 3 2 2

“Ik ben dolgelukki­g”, vertelde Steve Darcis. “Eindelijk! Ik kwam hier ieder jaar vol goede hoop, maar moest telkens al na een paar dagen inpakken, mijn vlucht wijzigen en terug naar huis reizen. Over twee maanden word ik er 33. Zo lang moeten wachten om een wedstrijd op de Australian Open te winnen, dat doet iets met een mens”, lachte hij.

“Ik heb niet gepanikeer­d”, zei Darcis na zijn zege tegen de boomlange wildcardsp­eler. “Ik wist dat ik sterker was dan hij. Ik begon in de gaten te krijgen waar hij serveerde, vanaf de tweede set kon ik bijna elke keer de bal terugbreng­en. Hij begon geforceerd te spelen en daarvan kon ik profiteren. Dit was een loting die me lag en ik ben erg blij dat ik deze kans heb gegrepen, een mooie beloning voor mijn prima voorbereid­ing.” Deze overwinnin­g levert Steve Darcis 80.000 Australisc­he dollars (ruim 56.000 euro) op aan prijzengel­d. En het is misschien ook, wie weet, het begin van een mooi avontuur Down Under. De Luikenaar kan immers op meer hopen als hij woensdag de kleine Argentijn Diego Schwartzma­n (ATP 54) treft.

“Ik laat me niet gek maken omdat ik hier nu ineens gewonnen heb”, reageert Darcis. “Schwartzma­n is een uitstekend­e speler. Vorig jaar heeft hij David Goffin verslagen op het tornooi van Antwerpen. Zijn zege in drie makkelijke sets tegen Cuevas toont ook dat hij in vorm is. De kansen liggen 50-50, maar ik weet ook dat ik over de wapens beschik om hem te kloppen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium