Het Belang van Limburg

“En dan nu Zuid-Amerika”

-

Sander Truijen speelde afgelopen weekend zijn eerste minuten voor Molenbeers­el (4D). Het was geen blessurele­ed dat hem maanden aan de kant hield, maar een rondreis door Azië.

Ben SAELMANS “Het was een fantastisc­he ervaring,” opent de verdediger. “Een goede vriend van mij kwam met het idee en ik ben zonder veel aarzelen meegegaan. We hebben een vlucht van Schiphol naar Bangkok genomen en zijn daar twee dagen op hotel gebleven. Van daaruit hebben we een deel van Azië ontdekt. Kuala Lumpur, Borneo en Hanoi zijn slechts enkele plaatsen die we bezocht hebben.”

De heren hadden op voorhand maar weinig plannen gemaakt. “We hebben vooral ter plaatse veel ervaringen en tips uitgewisse­ld met andere ‘backpacker­s’ van over de hele wereld. We hebben eigenlijk weinig tegenslage­n gehad. Ik heb één keer in het ziekenhuis gelegen met een voedselver­giftiging, maar dat was dan ook het enige.”

Nieuwe plannen

“Wat mij vooral is bijgebleve­n, is dat de mensen daar heel gelukkig zijn met het weinige dat ze hebben. Ze hebben geen grote luxe nodig om een gelukkig leven te hebben”, filosofeer­t Truyen. “Dit alles smaakt natuurlijk naar meer, want de eerste plannen voor een rondreis door Zuid-Amerika zijn er al. Maar echt concreet is het nog niet.”

Ook tijdens de reis is Truyen zijn club Molenbeers­el nooit uit het oog verloren. “Ik ben de resultaten blijven volgen via sms en de media. Nu ik terug ben, ben ik blij dat ik weer op het veld sta. Ik hoop dat we er nog een mooi seizoen van kunnen maken. Zelf heb ik geen grote ambities op voetbalvla­k. Al hoop ik natuurlijk ooit nog eens een reeks hoger te spelen, maar dan wel met Molenbeers­el. Ik ben hier begonnen als jeugdspele­r en als het van mij afhangt dan speel ik hier nog jaren”, besluit de 23-jarige verpleegku­ndige.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Sander Truyen heeft souvenirs meegebrach­t uit Azië.
FOTO DICK DEMEY Sander Truyen heeft souvenirs meegebrach­t uit Azië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium