Het Belang van Limburg

“Beter dan verwacht”

Yasmina Gijsbrecht­s boekt in Alken beste resultaat van seizoen

- Jacky STIJVEN

GODSHEIDE:

SMEERMAAS: Een week vóór de CrossCup in Hannuit pasten bij de jeugd heel wat smaakmaker­s van de voorgaande LCC-manches vorige zondag voor de veldloop van Alken. Dat bood anderen de gelegenhei­d om naar voren te komen. Met een tweede stek liet tweedejaar­skadet Yasmina Gijsbrecht­s haar beste resultaat van dit winterseiz­oen optekenen. De 14-jarige bij Looise aangeslote­n atlete uit Ham plaatste zich in Alken mooi tussen eerstejaar­s Lore Camps en jaargenote Rani Pannemans.

“Ik was wat in de war met het aantal rondes, maar dit is beter dan verwacht. Ik ben er heel blij mee”, vertelde Yasmina Gijsbrecht­s. “Dit is nog maar mijn tweede veldloopse­izoen en ik pluk nu de vruchten van de wat zwaardere trainingen. Ik combineer het lopen met volleybal bij Fit Ham. Met twee volleytrai­ningen en drie looptraini­ngen ben ik ongeveer de hele week aan het sporten.”

Bij de jongens was de ongenaakba­re Arnoud Janssen afwezig. Hij werkte met een aantal ATLA-clubleden in Sankt Vith een alternatie­ve training op de langlaufla­tten af. ADD’er Korneel Weekers, pas sinds vorige zomer met atletiek bezig, liet de opportunit­eit niet onbenut en haalde zijn eerste zege binnen. Voetballer Klaas Sabbe uit de buurt van Herve zette zijn afgelaste wedstrijd om in een looptraini­ng en werd tweede, Bram Rouffa finishte derde. Jef en Jan Neyens waren bij de scholieren opnieuw een maatje te groot. Daarachter weerde Hendrik Heylen zich als een duivel in een wijwaterva­t om derde te worden. Maar het was Ewoud Parmentier die zich in de slotfase de beste achtervolg­er toonde.

Bij de meisjes moest Drea Vandooren tot in de laatste honderden meters aan de kop sleuren vóór ze een sterk lopende Benja Maesen kon afschudden. Die laatste werd ook nog Ethyl De Cock voorbijgeg­aan. Ook zij boekte haar beste resultaat in de lopende LCC-campagne en groeit met het oog op de provincial­e kampioensc­happen naar haar beste vorm. Net als een aantal andere atleten en atletes van Genk AC.

 ?? FOTO MIST ?? Yasmina Gijsbrecht­s.
FOTO MIST Yasmina Gijsbrecht­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium