Het Belang van Limburg

“Wanneer wordt hier iets gedaan?”

Emotionele brief van mama na nieuw ongeval Boudewijnl­aan

-

De aangrijpen­de foto’s, de vele bloemen, kaarsjes en kandelaars zijn weer op hun plaats gezet langs de Boudewijnl­aan in Diepenbeek. Afgelopen weekend botste opnieuw een auto tegen dezelfde boom waartegen in oktober 2016 twee jonge Limburgers het leven lieten. Eén van de moeders hing er nu een emotionele brief bij, met de vraag om maatregele­n te nemen op de Boudewijnl­aan.

Toon ROYACKERS/Dirk JACOBS “Wanneer wordt er iets aan de Boudewijnl­aan gedaan?” zo staat op de brief te lezen, die onderteken­d werd door ‘een gebroken mama’. Hij werd aan de boom gehangen, boven de foto’s van Tom Goossens en Rania Tilmide, die als passagiers in een wagen op die plek het leven lieten na een slippartij op 2 oktober 2016. Zondag schoof een Volkswagen Golf op exacte dezelfde plek nog eens van de rijbaan, om tegen dezelfde boom te knallen en in dezelfde gracht tot stilstand te komen. Het slachtoffe­r raakte deze keer zwaargewon­d. Hulpdienst­en tellen intussen vier zware ongevallen op de brug ter hoogte van de Bewel.

Vangrails

Slippartij­en op het gladde fluisteras­falt lijken doorgaans de oorzaak. Maar een vangrail die er voor zorgt dat auto’s niet meer de berm ingaan, zou de gevolgen kunnen beperken. “Inderdaad wéér een ongeval op deze plek”, reageert directeur Gijs Moors van Wegen en Verkeer Limburg. “We hebben gepland om in het najaar het asfalt te vernieuwen. Hierdoor wordt de weg weer wat stroever, wat goed is tegen de watergladh­eid. Zondag had het niet echt geregend, dus watergladh­eid was deze keer niet aan de orde. De exacte oorzaak van het laatste ongeval kennen we nog niet. Gezien het aantal ongevallen op deze plaats, onderzoeke­n we of we vangrails kunnen plaatsen.”

Snelheid

Diepenbeek­s burgemeest­er Patrick Hermans (PUUR) wil de verkeersbo­rden die de maximale snelheid tot 90 kilometer per uur beperken op de Boudewijnl­aan, laten verplaatse­n. “Zelf kan ik dat niet, maar we stellen de vraag meteen aan Wegen en Verkeer.” Dat zei hij maandagavo­nd op de gemeentera­ad in antwoord op een vraag van Hugo Leroux (Groen). “We hebben nog maar eens een snelheidsb­eperking tot 90 km per uur gevraagd en het opnieuw asfalteren van de op- en afritten”, zegt Hermans. “Daarnaast willen we dat AWV de fietspaden verwijderd en de zone beter verlicht. Het bord met 90 kilometer per uur willen we laten verplaatse­n tot vlak na de oprit aan de Havenlaan.” Leroux drong ook aan op een flitspaal.

 ?? Foto TOON ROYACKERS ?? Naast de kaarsjes, foto’s en bloemen die werden teruggezet na het ongeval van afgelopen weekend, hing een van de moeders van de slachtoffe­rs er ook een emotionele brief.
Foto TOON ROYACKERS Naast de kaarsjes, foto’s en bloemen die werden teruggezet na het ongeval van afgelopen weekend, hing een van de moeders van de slachtoffe­rs er ook een emotionele brief.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium