Het Belang van Limburg

Philippe Geubels krijgt het even moeilijk in ‘Het Huis’

- Tom DE LEUR

Philippe Geubels (35) verloor zijn moeder toen hij nog een kleuter was. Pas nu hij zelf een dochter heeft, beseft hij hoe het zwaar zijn vader het had om drie kinderen op te voeden. Dat vertelt hij vanavond in een uitzonderl­ijk openhartig moment in het Eén-programma ‘Het Huis’.

Aan interviews heeft Geubels een broertje dood, al zegt hij zelf dat hij er “stilaan beter in wordt”. Voor tv-maker Eric Goens en zijn programma ‘Het Huis’ stelde de populaire standupcom­edian zich wel volledig open. Vooral in de jeugdkamer, waar hij jeugdfoto’s te zien krijgt, steekt Geubels niet weg dat het verlies van zijn moeder nog altijd diep zit. Zij overleed toen Geubels nog geen drie jaar was. “Ik heb er zelfs geen herinnerin­gen aan. Ze heeft een virus gekregen, is heel veel koorts beginnen te maken, te veel. Ze heeft lang in coma gelegen en is overleden. Ik denk wel dat het mijn karakter gevormd heeft. Jaren vooruit plannen kan ik niet omdat ik toch het gevoel heb dat het rap kan gaan.”

Straffe prestatie

Dat de vader van Philippe Geubels zijn drie kinderen een tijd alleen heeft moeten opvoeden, noemt hij een straffe prestatie. “Pas nu ik zelf een dochter heb, besef ik hoe straf. Ik heb ook veel respect voor mijn stiefmoede­r: drie kinderen grootbreng­en die niet van haar zijn, dat is niet evident.” Geubels probeert het verlies ook een beetje filosofisc­h op te nemen: “Ik heb het geluk gehad dat ik twee moeders heb gehad, zeker?” Wanneer Geubels een foto van zijn dochter Hanna te zien krijgt, zegt hij dat hij er “echt verliefd” op is, maar dat de kijkers die foto niet hoeven te zien.

 ?? FOTO VRT ?? Geubels houdt het niet droog wanneer zijn moeder ter sprake komt.
FOTO VRT Geubels houdt het niet droog wanneer zijn moeder ter sprake komt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium