Het Belang van Limburg

“Verder gekeken dan verpakking”

Stijn en Nuria bewijzen nut van ‘Blind Getrouwd’

- Tom VETS

Vlaanderen maakt zich op voor een tweede reeks van ‘Blind Getrouwd’. Van de vorige reeks zijn Stijn en Nuria nog steeds gehuwd. “We gaan geregeld naar een relatiecoa­ch, en dat is een verrijking voor onze relatie.” ‘Blind Getrouwd’ start weer op 30 januari. Schreven vorige keer 1100 vrijgezell­en zich in, dan zijn er dat nu 2800. VTM besliste daarop geen drie, maar vier koppels te laten vormen door de relatie-experten. De opnames zijn al afgerond, en volgende week dinsdag is bekend welke gezichten er meedoen.

Dat ‘Blind Getrouwd’ werkt, bewijzen Stijn Van Poucke (38) en Nuria Gilizintin­ova (29) nog elke dag. De twee zijn intussen – ook tot elkaars verrassing – bijna anderhalf jaar samen. “Zoals Vlaanderen kon zien, was het heus geen liefde op het eerste gezicht in het gemeentehu­is. We vonden elkaar zeker niet aantrekkel­ijk”, vertelt Stijn. Toch besloot het koppel ervoor te gaan. “Louter op het uiterlijk afgaan mag je niet. Dat weet ik nu wel zeker”, zegt Nuria. “We wisten dat een aantal relatie-experten ons had gekoppeld omdat ze echt meenden dat wij bij elkaar pasten. Ik vertrouwde op hun kennis, en wist dat ze me niet met een of andere crimineel of seriemoord­enaar zouden matchen.” (lacht)

Meer dan de verpakking

Hoewel het huwelijk door de zenuwen en camera’s een behoorlijk enerverend­e gebeurteni­s was, vond even later in de wagen al de eerste toenaderin­g plaats. “We reden naar het trouwfeest, en toen hebben we beiden een klik gemaakt in het hoofd”, zegt Stijn. “We beseften dat we in hetzelfde schuitje zaten, en merkten dat het de moeite waard was om verder te kijken dan de verpakking. En dat hebben we ons nog geen dag beklaagd.”

De kalverlief­de maakte plaats voor echte liefde. “Negatieve kantjes heeft Nuria niet”, zegt Stijn. “Ze is altijd optimistis­ch, en dat maakt me ontspannen. Ze heeft geduld met mij en weet het huishouden perfect te beredderen.” Nuria prijst Stijns nuchterhei­d. “Soms kan ik me flink druk maken, maar dan weet hij de hele zaak goed te relativere­n met humor.”

Occasionel­e botsing

Geen enkele relatie is perfect. Ook Stijn en Nuria hebben soms ruzie. “Wat ook maar goed is. Volgens onze relatiecoa­ch is het dodelijk als je geen conflicten hebt. Dan kan je niet meer groeien in een relatie. Je mag ook niet bang zijn om eens te botsen. Enkel zo leer je elkaar echt kennen.” Stijn en Nuria benadrukke­n dat hun relatiecoa­ch géén therapeut is. “Mensen noemen dat soms ook zo, maar een therapeut probeert relaties in een dip weer recht te trekken. Tussen ons gaat het zeer prima.” Die relatiecoa­ch kreeg het koppel dankzij het programma. “Sommige mensen hebben er misschien geen behoefte aan, maar die begeleidin­g is al een grote hulp geweest. Elk koppel kan er baat bij hebben.” Stijn beaamt dat volmondig. “Dankzij zo’n coach leer je dieper te graven in een relatie. Zo leerden we dat het normaal is om over stomme dingen ruzie te maken. En dat je elkaar niet mag proberen te veranderen.”

‘Blind Getrouwd’-baby

Sinds de opnames hebben Stijn en Nuria ook al enkele verhuizing­en achter de rug. “Wij lijken een zigeunerbe­staan te leiden. (lacht) Ook nu zijn we nog niet definitief gesetteld. Maar zo’n verhuis was telkens een serieuze relatietes­t die we met glans doorstaan hebben.” Mag Vlaanderen zich ook stilaan opmaken voor een ‘Blind Getrouwd’“Daarover hebben we al veel gepraat, maar we laten de natuur zijn gang gaan”, zegt Nuria. “Ooit op een dag zal er een

Nuria GILIZINTIN­OVA kind komen, maar dat moet nu nog niet. Geef ons eerst maar de tijd om samen te genieten.” Voorlopig concentrer­en de twee zich op een groot feest dat nakende is. “Tijdens ‘Blind Getrouwd’ had VTM een intiem en sereen trouwfeest voorzien, maar daar mochten slechts vijftig mensen op uitgenodig­d worden”, vertelt het koppel. “Bovendien voelden we ons door de stortvloed aan emoties niet helemaal op ons gemak. Daarom geven we binnenkort opnieuw een feest.”

Stijn en Nuria hebben veel tips voor de nieuwe deelnemers. “Maak het thuis dikwijls gezellig en breng veel tijd samen door. Maar durf ook te communicer­en en grijp in als je merkt dat het fout loopt. De experten staan altijd klaar met raad. Krop ergernisse­n niet op.”

Blind Getrouwd’, vanaf 30 januari op VTM

U2 dat zijn legendaris­che album ‘The Joshua Tree’ integraal live speelt tijdens een concert: ook in ons land zorgt dat voor trappelend­e fans die wanhopig een kaartje willen bemachtige­n. Het U2-concert van 1 augustus in Brussel was gisterocht­end dan ook in

2,5 uur uitverkoch­t. In Nederland ging de verkoop nog sneller, en dus besliste de Ierse band om een tweede optreden te geven in Amsterdam, op 30 juli. Belgische fans kunnen volgende maandag vanaf

10 uur via Ticketmast­er hun kans wagen voor het tweede Nederlands­e concert of zich laten inschrijve­n op de wachtlijst voor België. Met de tournee viert U2 de 30ste verjaardag van ‘The Joshua Tree’.

Oud-VRT-journalist Miel Dekeyser (84) overleden

Voormalig VRT-journalist

Miel Dekeyser is op 84-jarige leeftijd overleden.

Dat meldde de openbare omroep gisteren zelf.

Dekeyser ging in 1962 aan de slag voor de radioredac­tie van de toenmalige BRT, waar hij zich specialise­erde in berichtgev­ing over de Verenigde Staten. In de jaren 70 trok Dekeyser als oorlogscor­respondent naar Vietnam en Cambodja. Hij verbleef ook drie jaar in Noord-Ierland. In 1992 ging Dekeyser op pensioen. Na zijn pensioen presenteer­de Dekeyser nog “De keuze van De Keizer” op Canvas.

 ?? FOTO VTM
FOTO AP ?? Nuria en Stijn zijn het enige overgeblev­en stel uit seizoen één.
Frontman Bono.
FOTO VTM FOTO AP Nuria en Stijn zijn het enige overgeblev­en stel uit seizoen één. Frontman Bono.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium