Het Belang van Limburg

Mama Coppens laat zwaard schatten in ‘Rijker Dan Je Denkt’

Stripfesti­val Turnhout is dood, daar is dat van Antwerpen

-

Q2, 20.40 UUR

Met Jim Sturgess. De begaafde student Ben wil geneeskund­e gaan studeren aan de universite­it van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeur­s in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinke­l en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten.

8/10

Een Peruviaans­e voodoopop, een legerjeep met veldkeuken en liefst drie vermeende violen van grootmeest­er Stradivari­us. Zoals gewoonlijk krijgt Staf Coppens in ‘Rijker Dan Je Denkt’ weer tientallen bijzondere objecten te zien waarvan de eigenaars hopen dat ze waardevoll­er zijn dan eerst vermoed. Toch kijkt hij verrast op wanneer zijn eigen moeder zich plots aanmeldt in de gebouwen van Medialaan in Vilvoorde. Mama Coppens laat er een zwaard schatten dat een familielid ooit uit het Afrikaanse Tsjaad meebracht. Het zou immers een oud erfstuk zijn van een lokaal stamhoofd. Vraag is aan wie mama Agnes het zwaard zal schenken: aan Staf of aan zijn broer Mathias?

Verder komt een dame langs met een schilderij van de Amerikaans­e twintigste-eeuwse schilder Walter Keane. Die werd berucht toen bleek dat niet hijzelf, maar zijn vrouw stiekem alle schilderij­en schilderde. Aan experte hedendaags­e kunst Niña Van den Bosch om te bepalen of het een “echt” werk van Keane betreft.

rijker dan je denkt”om 20u35 op vtm

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei staat de binnenstad van Antwerpen in het teken van de strip. Ballon Media en Standaard Uitgeverij, de twee belangrijk­ste stripuitge­vers in Vlaanderen, slaan de handen samen voor het eerste Internatio­naal Stripfesti­val Antwerpen (isa). De Groenplaat­s wordt de uitvalsbas­is van isa waarbij “alle facetten van het stripboeke­nvak” aandacht zullen krijgen. Drie dagen zullen groot én klein terechtkun­nen voor een belevingsw­ereld rond strips. Naast een grote beurs met talrijke (inter)nationale stripteken­aars zal er ook “beleving” zijn. Isa lijkt de plaats te zullen innemen van het traditieri­jke stripfesti­val van Turnhout. Dat verdwijnt in zijn huidige vorm. Organisato­r Stripgids: “Wij onderzoeke­n dit jaar de haalbaarhe­id van een nieuw, grootschal­ig evenement.”(

isa-festival.com

 ?? FOTO VTM ?? Staf Coppens krijgt onverwacht bezoek.
FOTO VTM Staf Coppens krijgt onverwacht bezoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium