Het Belang van Limburg

Bosklassen en smartwatch vanaf nu ook in de index

-

De indexkorf is opnieuw uitgebreid met een aantal producten die een belangrijk­e rol spelen in de uitgaven van de gezinnen. Dat is vernomen bij minister van Economie Kris Peeters. De consumptie­prijsindex, waarop de inflatie is gebaseerd, wordt berekend op basis van een hele reeks producten. De producten in de indexkorf bepalen mee de loonvormin­g. Maken voortaan hun opwachting in de indexkorf: een treinreis naar het buitenland, de smartwatch, de synthesize­r, muziekles, studieboek­en voor hoger en universita­ir onderwijs, bosklassen, de maaltijdbo­x en het ereloon van advocaten. Het zijn de sociale partners die de indexkorf bepalen. Minister van Economie Kris Peeters geeft de definitiev­e goedkeurin­g. De indexkorf telt nu in totaal 663 producten.

Speculatie­s over fusie Lufthansa en Etihad

Er is een fusie op til tussen Lufthansa en zijn Arabische sectorgeno­ot Etihad. Volgens de Italiaanse krant Il Messagero is de Arabische sectorgeno­ot Etihad bereid een belang van 30 tot 40 procent te nemen in de Duitse luchtvaart­groep. Er zou zelfs worden gesproken over een fusie. Lufthansa heeft sinds kort Brussels Airlines volledig in handen.

Het dagblad vertelde er niet bij hoe het aan de informatie is gekomen, maar het bericht prikkelde de fantasie van beleggers. Zij zetten het aandeel Lufthansa tot ruim 7 procent hoger. Etihad en Lufthansa sloten in december vorig jaar een samenwerki­ngsovereen­komst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium