Het Belang van Limburg

Nu al duurder dan K3 en De Romeo’s

Baba Yega vraagt 5.200 euroo om tien minuten te dansen

- Thomas JANSEN

Ze praten met niemand, heten allemaal Baba en ze wonnen enkele weken geleden ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM. Sindsdien lijkt heel Vlaanderen gek van Baba Yega, een mysterieuz­e groep gemaskerde hiphoppers die het publiek bespeelt met veel show en ijzersterk­e danspasjes. Dat succes wil het kwintet meteen verzilvere­n. Wie de Baba’s wil boeken voor zijn evenement, zal diep in de buidel moeten tasten. Vooral de formule ‘Baba Yega Showcase’, waarbij de vijf hiphoppers slechts tien minuten dansen en 45 minuten poseren voor foto’s, is met 5.200 euro opvallend duur. Voor een uur hiphop, ‘Baba Yega XXL’, betaalt u 6.210 euro. Voor de light versie, met drie hiphoppers, moet u ‘maar’ 3.200 euro neertellen.

Maar dat Baba Yega voor een massa volk kan zorgen, bewezen ze afgelopen weekend. In het winkelcent­rum ‘K in Kortrijk’ daagden afgelopen weekend maar liefst 7.000 fans op, voor de korte show van tien minuten en de fotosessie. Momenteel heeft de groep 15 optredens in de agenda staan. Wie de Baba’s in Limburg aan het werk wil zien, zal voorlopig moeten wachten tot 25 juni, wanneer ze op INK Mania in de Ethias Arena neerstrijk­en. “We hebben hen al geboekt vlak voor ze de finale van Belgium’s Got Talent wonnen, en toen waren ze nog iets goedkoper”, klinkt het bij de organisati­e.

Dos Cervezas

Dat Baba Yega nu munt probeert te slaan uit hun succes, is volgens Rik Dejonghe van het boekingska­ntoor Entertaini­ng Agency net erg goed gezien. “Het is nu eenmaal een hype, en die lokt heel veel volk”, zegt Dejonghe. “Tom Waes vroeg destijds ook 3.000 euro om twee keer ‘Dos Cervezas’ te zingen. Volgend jaar zijn er nieuwe winnaars van de talentenja­cht, en dan daalt de popularite­it meestal. Dat zagen we bijvoorbee­ld ook bij Michael Lanzo, de winnaar van Belgium’s Got Ta- lent 2013. Vlak na zijn overwinnin­g verdubbeld­e zijn gage tot 1.495 euro, maar dat kan hij nu ook niet meer vragen.”

Op de website van Entertaini­ng Agency staan de prijzen van tal van Vlaamse artiesten gepublicee­rd. Als we die bedragen omrekenen naar de prijs per tien minuten, blijkt Baba Yega met de Showcase-formule zelfs duurder dan K3 en de Romeo’s. Het boekingska­ntoor van Baba Yega, Ground Control Agency, begrijpt de commotie rond de vraagprijs echter niet. “Ook al wordt er maar tien minuten gedanst, de Baba’s zijn wel een uur aanwezig”, zegt Bjorn Wendelen van GCA. “Het is bovendien een uitgebreid team, dat dagelijks repeteert. Als zoveel mensen zich voor een uur moeten vrijmaken, kost dat nu eenmaal geld.”

 ?? FOTO BELGIUM'S GOT TALENT ??
FOTO BELGIUM'S GOT TALENT
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium