Het Belang van Limburg

Alkenaar komt om bij vluchtmisd­rijf

VERDACHTE (23) GING NA AANRIJDING WERKEN

- Phillip PERGENS/Jo SMEETS

ALKEN - Er waren geen drank noch drugs in het spel bij het vluchtmisd­rijf zondagocht­end in Alken waarbij Georges Fraipônts omkwam. De 23-jarige verdachte, ook een Alkenaar, verschijnt vandaag voor de onderzoeks­rechter in Tongeren.

Gisterocht­end kon de politie de verdachte arresteren na een tip. Georges Fraipônts keerde met zijn vrouw en een bevriend koppel terug van een buurtfeest­je. Toen ze afscheid namen van elkaar, week de verdachte van zijn rijvak af en sleurde Georges Fraipônts aan de andere kant van de steenweg mee. Volgens getuigen maakte hij even rechtsomke­er maar reed dan toch door, wat door het parket niet bevestigd kon worden. Opvallend is dat de man, een machinist, pas na 9 uur in de ochtend opgepakt kon worden omdat hij was gaan werken.

Dde bbestuurde­rtd maaktekt eerst t rechtsomke­er, scheen daarbij met zijn koplampen richting de mensen, maar toch draaide hij opnieuw zijn neus in de andere richting en reed hij weg Buurtbewon­er

ALKEN - Er Er was was geen geen drank drank in in het het spel spel en en de de verdachte verdachte twintiger twintiger uit uit Alken Alken bleek evenmin onder invloed van drugs. Dat blijkt uit de testen die de politiedie­nsten van de 23-jarige Alkenaar hebben afgenomen. Waarom hij dan wel vluchtmisd­rijf pleegde na de dodelijke aanrijding van Georges Fraipônts (71) zaterdagna­cht, is niet bekend. “De betrokkene heeft zondag een eerste verklaring bij de politie afgelegd. Over de inhoud kunnen we geen uitspraken doen”, zegt Pieter Strauven van het Limburgse parket. De man bracht de nacht in de politiecel door en wordt vandaag in de vroege ochtend voorgeleid bij de onderzoeks­rechter in Tongeren.

Waarom de automobili­st besloot om weg te rijden na het ongeval - dat zaterdagna­cht rond 2 uur plaatsvond op de Steenweg in Alken - is dus niet duidelijk. Volgens getuigen had hij de klap wel degelijk gevoeld. “Georges’ echtgenote liep in de richting van het aanrijdend­e voertuig”, vertelt iemand die wakker schoot van het tumult op de weg. “De wagen stond even verderop stil. De bestuurder leek even op zijn stappen terug te komen. Hij maakte rechtsomke­er, scheen daarbij met zijn koplampen richting de mensen, maar toch draaide hij opnieuw zijn neus in de andere richting en reed hij weg.” Of dit daadwerkel­ijk klopt, is echter niet geheel duidelijk. Bij het parket kunnen ze dat element alvast niet bevestigen.

Gewoon aan de slag

De stelling dat de man onderweg was naar zijn werk kan wel bevestigd worden. De verdachte, die treinmachi­nist zou zijn, is ook ge-

woon aan de slag gegaan en kon pas na 9 uur in de ochtend gearrestee­rd worden. Dat gebeurde na een tip van iemand uit zijn omgeving. In de uren daarvoor was de politie op zoek naar een zwarte Skoda Roomster. Op de plaats van het ongeval lagen namelijk verschille­nde brokstukke­n van het aanrijdend­e voertuig. Onder meer een deel van de zijspiegel en glas. Toen de agenten de tip onderzocht­en, troffen ze aan het huis van de 23-jarige een beschadigd­e zwarte Skoda Fabia aan. “De schade aan het voertuig kwam overeen met de gevonden brokstukke­n”, verduideli­jkt Strauven van het parket.

De man werd meegenomen naar het politiebur­eau en voor een eerste keer verhoord. Hij zou de rest van de dag op het kantoor doorbrenge­n. Vervolgens werd besloten om hem voor de onderzoeks­rechter te brengen. Dat gebeurt dus vandaag in de vroege ochtend. Voorbije nacht bracht hij in een cel door. Of hij de feiten bekend heeft, is niet duidelijk.

 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? Viviane Sauwens en haar vriend Frank Vermeiren staan aangeslage­n aan de plaats waar ze het lichaam van Georges aantroffen. Het koppel heeft er een bloemenkra­ns neergelegd.
Foto HBVL Viviane Sauwens en haar vriend Frank Vermeiren staan aangeslage­n aan de plaats waar ze het lichaam van Georges aantroffen. Het koppel heeft er een bloemenkra­ns neergelegd.
 ?? FOTO
HBVL ?? Georges Fraipônts (71) met zijn echtgenote Rosette Meuwissen.
FOTO HBVL Georges Fraipônts (71) met zijn echtgenote Rosette Meuwissen.
 ?? FOTO JOZEF CROUGHS
Foto HBVL ?? Slachtoffe­r Georges Fraipônts met zijn echtgenote Rosette Meuwissen.
FOTO JOZEF CROUGHS Foto HBVL Slachtoffe­r Georges Fraipônts met zijn echtgenote Rosette Meuwissen.
 ?? Foto JOZEF CROUGHS ?? De Skoda Fabia van de verdachte. De schade aan de wagen komt overeen met de gevonden brokstukke­n.
Foto JOZEF CROUGHS De Skoda Fabia van de verdachte. De schade aan de wagen komt overeen met de gevonden brokstukke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium