Het Belang van Limburg

“Nul euro is niet altijd nul euro”

- Naam: Heidi Schraepen (46, cafébazin) Waar: Jeugdlaan, Overpelt

Auto’s verhuren. Er zijn nog steeds maatschapp­ijen die er toeristen mee uitmelken. Zo moest Heidi Schraepen uit Overpelt 315 euro betalen voor een Fordje van GoldCar. Online kostte het karretje, alles inbegrepen, nochtans maar 165 euro. Heidi Schraepen, uitbater van café ’t Pelterke, boekte eind september bij Ryanair een vlucht naar Malaga, en omdat de site van de vliegtuigm­aatschappi­j het zelf voorstelde, meteen ook een huurwagen bij GoldCar. “Alles erop en eraan”, zegt Heidi. “Onbeperkt aantal kilometer, verzekerin­g tegen diefstal en ongevallen en een aansprakel­ijkheidsve­rzekering, het was allemaal inbegrepen, voor 165,17 euro. Ik betaalde met een MasterCard en kreeg het bericht dat alles in orde was, met letterlijk de melding: aan de balie te betalen - 0 euro.”

“Nul euro betekent niet nul euro in Spanje”, gaat Heidi verder. “Integendee­l en je krijgt er nog veel miserie gratis bij.”

“Nadat we ons bij de balie aanmeldden, begon de vertegenwo­ordiger van GoldCar vervelend te doen. Hij zei dat het niet kon dat ik mezelf had opgegeven als hoofdbestu­urder van de auto, terwijl de MasterCard op naam stond van mijn partner.” “Wijhurenal­tienjaarau­to’sopdeze manier, en nooit hebben we daar één opmerking over gehad. De discussie duurdeeenu­ur.Daaropkwam­enwe tot een compromis. Er zou een borg van 66,94 euro van onze rekening worden gehaald. We zouden dat bedrag terugkrijg­en nadat we de wagen hadden teruggebra­cht.” “Daarna legde de vertegenwo­ordiger, die vlekkeloos Nederlands sprak, ons een contract voor. Dat was opgesteld in het Spaans en er stond ook wat Engelstali­ge reclame op. Ik deed daar niet moeilijk over omdat ik blij was dat de discussie achter de rug was, en wij aan onze vakantie konden beginnen.” “Drie weken later, na onze thuiskomst, merkte ik dat er 315,90 euro van onze rekening was gegaan. Ik heb herhaaldel­ijk om uitleg gevraagd, maar ik krijg geen enkele reactie van GoldCar. Kan u ons hiermee helpen?”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De huur van een auto kostte Heidi Schraepen twee keer meer dan verwacht.
FOTO DICK DEMEY De huur van een auto kostte Heidi Schraepen twee keer meer dan verwacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium