Het Belang van Limburg

Weer massaal autobanden stuk gestoken

“We begrijpen niet wie het op onze buurt heeft gemunt”

- Toon ROYACKERS

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw massaal banden stuk gestoken langs de Steendries­en in het centrum van Tessenderl­o. Van elf auto's werden één of meerdere banden vernield. Voor enkele buurtbewon­ers is het al de tweede keer op twee weken tijd, dat ze diep in de geldbeugel mogen tasten voor nieuwe banden.

“Zaterdagav­ond was alles hier nog normaal”, vertelt bewoonster Martine Meeus van de Steendries­en in Tessenderl­o. Zondagocht­end stond ze samen met tal van buurtbewon­ers echter verbouwere­erd op de stoep van de straat. Daar waren opnieuw tal van autobanden vernield. “Van mijn auto zijn twee banden stuk gestoken”, getuigt ze. “Geen idee wie zich daarmee heeft beziggehou­den. Het bezoek aan mijn moeder in het rusthuis kon ik zondag alvast vergeten. Heel vervelend, en zo nutteloos allemaal. We begrijpen echt niet wat iemand tegen onze buurt heeft.” “Op vrijdag 10 februari waren ook al eens de banden van verschille­nde auto’s in onze straat lek gestoken”, gaat Martine Meeus verder. “Toen hadden ze mijn Peugeotje gelukkig nog met rust gelaten, maar deze keer heb ik helaas wel prijs. Het wordt een kostelijke grap, want een auto van 14 jaar oud kun je nog moeilijk omnium verzekeren. En jammer genoeg heeft niemand zondagocht­end iets verdacht gezien.” Verschille­nde buren herinneren zich wel, dat er om 5 uur ‘s ochtends enkele knallen te horen waren. “We vroegen ons al af wie er op dat uur bommetjes aan het afschieten was”, klonk het zondagvoor­middag. Pas ‘s ochtends werd duidelijk dat de bandenvand­aal weer had toegeslage­n.

Politie

Sommige slachtoffe­rs hadden twee keer prijs op twee weken tijd, onder wie schepen Karolien Eens (sp.a), die ook in de straat woont. Deze keer werden de banden van twee wagens van haar gezin stuk gestoken. Takeldiens­ten reden zondagocht­end bijgevolg weer af en aan in de straat. Ook de lokale politie Beringen, Ham en Tessenderl­o kwam naar de Steendries­en voor de vaststelli­ngen. Twee weken geleden waren er eveneens banden vernield in het centrum van deelgemeen­te Hulst. De hardnekkig­e vandaal kon voorlopig nog niet worden gevat. De lokale politie en de burgemeest­er zitten vandaag samen om te overleggen welke stappen kunnen worden ondernomen.

 ?? FOTO TORO ?? Martine Meeus stelde zondagocht­end vast dat twee banden van haar wagen waren stuk gestoken.
FOTO TORO Martine Meeus stelde zondagocht­end vast dat twee banden van haar wagen waren stuk gestoken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium