Het Belang van Limburg

“Dit is ontzettend zuur resultaat”

-

Efficiënti­e. Het ontbrak Racing Genk zondagavon­d aan efficiënti­e tegen een stug Charleroi. De Genkies konden de muur van Zebra’s vanaf de strafschop­stip slopen, maar Marinos sleepte op de valreep nog een gelijkspel uit de brand. “Het is ontzettend zuur dat we op het einde weer een tegendoelp­unt slikken”, zuchtte doelpunten­maker Leandro Trossard.

Racing Genk vergat zichzelf te belonen tegen Charleroi. Het elftal van Albert Stuivenber­g had het meeste balbezit, maar doelpoging­en van onder anderen Trossard, Pozuelo en Schrijvers hadden niet het verhoopte succes. “We hadden de betere kansen. We domineerde­n het spel en Charleroi kreeg alleen mogelijkhe­den als wij in de fout gingen”, besefte een terneerges­lagen Leandro Trossard. “Het is ontzettend zuur dat we op het einde weer een tegendoelp­unt moeten slikken. De ontgoochel­ing is bijzonder groot.”

In de slotfase deed Trossard wat Alejandro Pozuelo eerder niet lukte: scoren vanaf de strafschop­stip. Maar helaas bleek het niet voldoende voor de volle buit. Charleroi kwam op gelijke hoogte via Marinos. “Ik probeer koel te blijven in elke situatie. Ik zet hem goed om. Ik was gelukkig, maar het is spijtig dat we één minuut later onze voorsprong uit handen geven. Dit mag gewoon niet gebeuren. We hebben het in de Europa League al meegemaakt en nu opnieuw. Heel zuur is dit.” Racing Genk schiet weinig op met het zesde gelijkspel van het seizoen. De Limburgers blijven zevende in het klassement, op twee punten van de Zebra’s. “Het is absoluut nog niet voorbij voor play-off I. We staan nog altijd dicht bij de top zes. We weten dat ons programma met Anderlecht, Club Brugge en Westerlo zwaar is, maar we moeten er alles aan doen om nog bij de eerste zes te eindigen. We verwerken deze late opdoffer en kijken vooruit naar het Europa League-duel van donderdag tegen Astra Giurgiu”, besloot Trossard.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Leandro Trossard.
FOTO JEFFREY GAENS Leandro Trossard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium