Het Belang van Limburg

Kompany alweer out

Blessure van Rode Duivel valt mee, zegt Guardiola

-

Vincent Kompany werd zaterdag aan de aftrap verwacht in het FA Cup-duel van Manchester City tegen Huddersfie­ld (0-0), maar de Rode Duivel bleef opnieuw aan de kant. De aanvoerder van The Citizens sloeg de laatste training over en ontbrak in de kern. “Hij heeft twee dagen geleden iets gevoeld in zijn been na een trap. Ik denk niet dat het al te ernstig is, maar we hebben hem toch maar niet laten spelen”, aldus trainer Pep Guardiola. “In de voorbije matchen opteerde ik voor verdediger­s die goed zijn in de opbouw. Kolarov kan dat op links, John Stones op rechts.” Dat Kompany aan de kant bleef, was dus eerder uit voorzorg. Dat bleek ook toen we zijn broer François na zijn wedstrijd met Roeselare tegen Antwerp spraken. “Als het echt ernstig was geweest, had ik dat allang geweten. Je hoeft je dus niet te veel zorgen te maken.” Kompany was al zes weken weer fit, maar in die periode speelde hij enkel de FA Cup-wedstrijd op Crystal Palace.

Comeback Vertonghen

Er viel dit weekend ook goed nieuws te noteren voor de defensie van de Rode Duivels. Jan Vertonghen speelde gisteren bij Tottenham voor het eerst weer na vijf weken blessurele­ed. De Rode Duivel leek geen hinder meer te ondervinde­n aan zijn enkel. Vertonghen nam zijn plaatsje naast Alderweire­ld weer in en het duo hield meteen de nul. Tottenham won al bij al vrij vlot met 0-3 op het veld van tweedeklas­ser Fulham, waar Denis Odoi 90 minuten speelde.

Geen kans voor Batshuayi

Ook Chelsea plaatste zich zonder al te veel problemen voor de kwartfinal­e van de FA Cup na een 0-2 overwinnin­g bij tweedeklas­ser Wolverhamp­ton. The Blues mikken nu vol op de dubbel en dat is geen goed nieuws voor Michy Batshuayi. De spits, in alle vijf voorgaande bekerwedst­rijden telkens in de basis, bleef nu 90 minuten op de bank. In de aanval stelde coach Conte met Hazard, Willian, Pedro en Costa zijn sterkste kwartet op. Daar was Batshuayi nu het slachtoffe­r van.

 ?? FOTO PHN ?? Kompany was al zes weken fit, maar speelde slechts één duel.
FOTO PHN Kompany was al zes weken fit, maar speelde slechts één duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium