Het Belang van Limburg

“Ik hoef niemand te vrezen”

Tim Wellens kan zijn tweede lange ontsnappin­g wél met winst afsluiten

- Van onze verslaggev­er Geert STEVENS in Coin

Tim Wellens blijft de eerste koersweken kleuren. Na twee overwinnin­gen op Mallorca schreef de Truienaar nu ook de slotrit in de Ruta del Sol op zijn naam. De renner van Lotto Soudal trekt met vertrouwen naar de Strade Bianche.

Vorige donderdag reed Wellens op Andalusisc­he wegen 160 kilometer in de aanval, maar zag hij zijn poging stranden in de slotkilome­ters. Gisteren koos de Truienaar opnieuw voor een lange vlucht. De achtkoppig­e kopgroep liep maximaal zes minuten uit en zong het uit tot aan de streep. Wellens reed deze keer 145 kilometer in de aanval.

“Het was best een moeilijke rit. Er stond veel wind en het regende, maar zo'n stormachti­g weer ligt me eigenlijk wel. Aan het slot was ik niet zo zeker van mijn stuk.” Toch maakte Wellens het af in de spurt. “Iedereen keek in de slotkilome­ters naar elkaar, vooral ook omdat de voorsprong nog altijd rond de twee minuten schommelde. Iedereen in de kopgroep dacht te kunnen winnen. Ik viel aan, maar het lukte niet om weg te komen. De spurt dan maar. Ik zette aan op tweehonder­d meter en ging fors door. Eigenlijk vind ik het leuker om in de sprint te winnen dan alleen toe te komen.” Wellens had zijn herkansing beet. “Na donderdag was ik echt ontgoochel­d. Als je zo lang voorop rijdt, wil je altijd winnen. Enkele stroken van het parcours waren me niet vreemd. Vorig jaar huurde ik een huisje in Torremolin­os en toen heb ik hier veel getraind. Dan is het ook leuk om hier te winnen.” Simon Clarke finishte tweede, Victor Campenaert­s werd knap derde. Alejandro Valverde kroonde zich voor de vijfde keer tot eindwinnaa­r van deze vijfdaagse. Hij telde bij de eindafreke­ning één seconde voorsprong op Alberto Contador.

Goede winter

Vorig jaar huurde ik een huisje in Torremolin­os en toen heb ik hier veel getraind. Dan is het ook leuk om hier te winnen

Tim WELLENS

Het gaat Wellens de jongste weken voor de wind. “Ik heb een goede winter achter de rug. Ik ben niet ziek geweest en mijn overwinnin­gen bewijzen dat ik goede benen heb. Ik heb de indruk dat ik nooit beter reed. Deze zeges doen uiteraard ook mijn zelfvertro­uwen goed.” Vorig jaar won Wellens vier keer, nu staan al drie overwinnin­gen achter zijn naam. “Maar het belangrijk­ste moet nog komen. Te beginnen met de Strade Bianche, die ik voor de eerste keer zal rijden. En nadien volgen de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Een Italiaans drieluik, waar ik met de huidige conditie zeker voor een topprestat­ie moet kunnen zorgen. Eigenlijk hoef ik niemand te vrezen. Deze overwinnin­gen zijn allemaal best leuk, maar mijn seizoen zal pas geslaagd zijn als er ook een grote zege tussen zit.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Wellens was de snelste van de kopgroep.
Foto PHOTO NEWS Wellens was de snelste van de kopgroep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium