Het Belang van Limburg

Twee indoortite­ls voor Nafi Thiam

-

Meerkampst­ers Nafi Thiam, op horden en hoog, en Hanne Maudens, in het verspringe­n, waren de uitblinkst­ers op het BK indoor alle categorieë­n in Gent. De Limburgse atleten keerden met drie medailles huiswaarts. Nafi Thiam werkte op training aan haar snelheid. Dat bleek onder meer uit het dubbele persoonlij­ke record in de 60m horden. In de reeksen klokte ze 8.38, in de finale pakte ze de titel met 8.37. Gevoelig beter dan de 8.49 van vorige winter. In het hoogspring­en ging de olympisch kampioene zevenkamp over 1m90. “Een goed begin. Zeker omdat ik deze winter nog niet veel op het hoogspring­en getraind heb”, vertelde Thiam. “Ik ben tevreden over mijn prestaties. We zijn er nog niet uit of ik begin volgende maand aan het EK vijfkamp in Belgrado deelneem. Dat moeten we nog bespreken.”

Hannelore Desmet verbeterde haar seizoensbe­ste prestatie naar 1m85 en werd tweede. “Niet de uitschiete­r waar ik op gehoopt had. Maar ik blik toch met een tevreden gevoel op het winterseiz­oen terug”, aldus Desmet. Meerkampst­er Hanne Maudens won het goud in het verspringe­n met 6m35, één cm verder dan de limiet voor het EK beloften van komende zomer in Polen. Nog bij de vrouwen schitterde ook de amper 21-jarige Oost-Vlaamse Margo Van Puyvelde. Zij liet in de 400m niet alleen Olivia Borlée, Justien Grillet en Axelle Dauwens achter zich, maar met 53.73 deed ze ook een hele hap van haar pril persoonlij­k record (54.28) af.

Limburgers

Naast het zilver van Desmet was er ook nog brons voor de Limburgse spurters Shana Vanhaen en Niels Theijs. Vanhaen plaatste

zich

na

een reekstijd van 7.76 voor de finale van de 60m. Daarin werd ze gediskwali­ficeerd. Maar ze nam revanche door in de 200m na een reekstijd van 24.81 in de finale naar 24.95 te sprinten. Twee keer onder haar vorige beste chrono’s van dit winterseiz­oen en goed voor een bronzen plak.

Theijs liep in de finale van de 60m 6.91. De Alkenaar zag zijn snelste chrono van dit winterseiz­oen ook al met brons beloond worden. Vlaams indoorkamp­ioene Anne Schreurs viel in de 1500m naast de prijzen, maar de atlete uit As verbeterde andermaal haar persoonlij­k record. Van 4.47.80 ging het naar 4.44.24.

 ?? FOTO BELGA ?? Nafi Thiam.
FOTO BELGA Nafi Thiam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium