Het Belang van Limburg

“Seizoen kleur geven in de beker”

Hasselt profiteert van offday van de bezoekers

- Raf Comans

Knappe overwinnin­g van Hasselt, dat eerder al twee keer verloor tegen Gems Diepenbeek in de beker en de competitie. “We hadden geluk dat de bezoekers niet bij de pinken waren en veel misten”, bekende Hasselt-coach Maarten Massoels. “Ik hoop dat we ze in de terugmatch van de beker ook op zijn sterkst kunnen kloppen. We zetten alles op de beker om ons seizoen wat kleur te geven.” Gems had een collectiev­e offday en daar maakte de thuisploeg gretig gebruik van. De 15-puntenkloo­f aan de rust was het teken voor Vos om aan de achterstan­d te knabbelen. Maar Hasselt liet zijn prooi niet meer los en liep zelfs nog verder uit, om comfortabe­l te winnen na een goede teampresta­tie.

Assists

“Ik zit met een dubbel gevoel. Ik had liever gewonnen tegen een Gems dat op zijn best was. Al is het natuurlijk een opsteker”, aldus Massoels, die ook de sterke prestatie van Lien Buelens onderstree­pte. “Zij scoorde 13 punten, maar deelde ook zeker 10 assists uit. Aan de andere kant van het veld hield ze samen met Anne Venken Annouk Bogaerts uit de match. Annouk scoort normaal altijd veel punten tegen ons, maar

HOUTHALEN-GENT 73-71

Stunt van Cuva tegen de leider, die 12 wedstrijde­n niet meer verloren had, sinds 22 oktober in Oxaco. Via Koonings en Clemente sprintte Houthalen direct naar 11-2. Gent reageerde met een 2-12 (13-14) maar langs Coleman en Jatulevici­us speelden de Limburgers een nieuwe voorsprong bij mekaar: 23-15 (11'). Opnieuw kwamen de bezoekers langszij (24-24). Opnieuw liep Cuva weg, deze keer via Koonings en Maesen. In het slotquarte­r hielden Snyers en Jatulevici­us nipt stand tegen een aanstormen­d Gent. werd deze stuks.”

keer

Juiste opties

beperkt

NEUFCHATEA­U-LOMMEL 72-79

MANNEN 1STE LANDELIJKE

tot Schitteren­de wedstrijd van de jongeren Bram Schelken en Toon Wesenbeek, die de wedstrijd naar Lommel trokken. Na een evenwichti­ge eerste helft (rust: 31-29) konden Noel Coleman en Toon Ceyssens niet voorkomen dat de thuisploeg een tienpunten­kloof sloeg: 55-45. De remonte droeg niet ver genoeg.

8 ”Wij kampten aanvallend inderdaad met een off-day (10 op 70 twee- en driepunter­s, nvdr), maar ook defensief zat het niet in mekaar zoals het zou moeten”, legde coach Mike Vanstiphou­t bij Gems de vinger op de wonde. “Hasselt speelde bij momenten vlot basketbal. Het nam de juiste opties. Ik vond Willen sterk spelen. Die deed ons pijn. Ze weet op de juiste momenten wat te doen. Van 22 punten achter kwamen we nog terug tot 11, maar met 40 punten kan je geen match winnen.”

BAASRODE-HOUTHALEN B 75-70

OPTIMA-ARENDONK 62-45

Voor de match werd een minuut stilte gehouden voor de onverwacht overleden Swa 'Check' Oeyen (62), één van de trouwste supporters van Optima en Cuva. Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd en er werd weinig gescoord. Rust: 24-19. Bij 31-28 (25') sloegen Renaux en Nijs een kloof, door De Backer vanop de vrijworpli­jn uitgediept naar 43-28. Na de maximumvoo­rsprong via Menten (52-34), lieten Kitenge en Renaux de bezoekers niet meer dichter komen dan 55-45. bracht soelaas, maar 2 bommen van Peeters stopten de Stevoortse remonte.

HOUTHALEN-WAREGEM 53-79

In tegenstell­ing tot wat de uitslag doet vermoeden speelde Houthalen - nog altijd zonder Sourbron (voet) - geen onaardige wedstrijd. Waregem, met de Limburgse Miete Celus (15), nam in golfjes afstand (8-4, 10-17, 14-17, 15-27,...).

VROUWEN 2DE LANDELIJKE B

HOUTHALEN C-MERCURIUS 56-39

Saaie wedstrijd waarin Houthalen doorlopend leidde tegen de voorlaatst­e in de stand. Onder de korf draaide de thuisploeg kans na kans de nek om.

AARTSELAAR-ZONHOVEN 71-78

Blitzstart van de Limburgers (4-17) die echter stilvielen. In het zicht van de rust herpakte Zonhoven zich, maar Aartselaar kwam in de tweede helft telkens terug en naderde zelfs tot op 1 punt. Vandenbrua­ene, Carmans en Antonissen (op assists van Vandenbrua­ene) namen definitief afstand.

?? Foto SERGE MINTEN ?? Elisah Willen tussen de bezoekster­s Fanny Vos en Annouck Bogaerts
Foto SERGE MINTEN Elisah Willen tussen de bezoekster­s Fanny Vos en Annouck Bogaerts