Het Belang van Limburg

Komt titel Stevoort nog in gevaar?

- Rob KWANTEN

Moet eersteprov­incialer Stevoort alsnog vechten voor de titel? Na de 3-2-overwinnin­g tegen Lommel hadden de heren tegen Overpelt opnieuw een tie-break nodig om een nederlaag af te wenden. Als eerste achtervolg­er Achel gisteravon­d laat de drie punten gepakt heeft op het veld van Geetbets, zou het verschil tussen Stevoort en Achel nog maar drie punten bedragen. Stevoort pakte in zijn eerste dertien wedstrijde­n de volle buit, maar flirt nu al twee speeldagen op rij met de nederlaag. Enkele slimme legballen van Koekelkore­n brachten Overpelt in de eerste set helemaal van de wijs (25-16). Maar de goed ingevallen Loos bracht de bezoekers weer in de wedstrijd. Tot 14-14 was de tweede set in evenwicht, maar een ace van Martinez Ferrez en blocks van Awouters en Engels hingen de bordjes weer gelijk (23-25). In de volgende twee sets werd de buit verdeeld, al verkwansel­de Stevoort in de vierde set niet minder dan vijf matchballe­n.

Een tie-break, die Overpelt zonder de gekwetste Awouters moest afwerken, moest dus de beslissing brengen. Daarin nam de thuisploeg onder impuls van Claes en Sannen een superstart. Toen Vanesch de 7-1 op het bord zette, was de wedstrijd gespeeld. Overpelt kwam nog terug tot 8-4, maar kon de 15-8-eindstand niet meer verhindere­n. “Subliem verdedigen­d werk van Overpelt heeft ons de drie punten gekost”, aldus Jeroen Sannen van Stevoort. “Op basis hiervan hebben zij een verdiend punt gepakt. Wij zullen hard moeten blijven werken om de titel te pakken. Zondag zal het in Beverst weer een heel moeilijke match worden. De wedstrijd tegen Achel van 1 april zou wel eens heel bepalend kunnen worden.” Dilsen-Stokkem pakte de drie punten tegen Hasselt (3-0) en klimt over Overpelt naar de derde plaats. Aanstaande woensdag al trekt Dilsen-Stokkem naar Overpelt voor een belangrijk­e vooruitges­choven wedstrijd van de zeventiend­e speeldag.

Meisjes eerste provincial­e

Dat leider Beringen zaterdag met 3-0 won van rode lantaarn Zonhoven verbaasde niemand, maar de 3-0 nederlaag van eerste achtervolg­er Achel tegen Beverlo had niemand durven voorspelle­n. “De tienerploe­g van Stalvoc had niets te verliezen”, aldus Nicole Ceunen namens Beverlo. “Na een spannende eerste set (25-26) forceerde coach Pieraerts met enkele gerichte wissels de 3-0-overwinnin­g.”

Met nog maar zes speeldagen op het programma is de voorsprong van Bepavoc nu al acht punten en is de titel enkel mathematis­ch nog geen feit.

Uikhoven, dat met 3-0 won van Opglabbeek, blijft het goed doen in de subtop. “Onder impuls van een sterk serverende en aanvallend­e Ine Romaen pakten we vlot de eerste set. Fleur Baens was outstandin­g op de libero en dwong Opglabbeek, bij wie Ferson rood kreeg, tot wanhoop”, aldus coach Michel Paulissen.