Het Belang van Limburg

Ervaring wint van jeugdig enthousias­me

-

Patro kon in Heist weer geen uitzege mee naar het Maasland graaien. De laatste overwinnin­g buitenshui­s dateert nu al van in oktober, toen ging Dender met 1-2 voor de bijl. Afgelopen zaterdag zat er zelfs geen puntje in voor paars-wit, al verdiende het meer. “Ervaring haalde het van jeugdig enthousias­me”, stelde T2 Mirko Licata na afloop. Dat 'jong Patro' nam echter een verschroei­ende start. Wala schoot, op aangeven van Mayele, al na drie minuten een mooie kans naast. Even later had Stroobants moeite met een afstandssc­hot van Wielemans.

Op het kwartier nam Heist het roer over met twee gemiste kansen. Maar derde keer goede keer, moet Challouk gedacht hebben toen hij een voorzet van Dethier in één tijd in doel verlengde. Nog voor rust hield Stroobants Mayele (hakje), Wielemans, Cosse en Janssen van de gelijkmake­r. Knipping hield Dethier van de 2-0. Na rust voerde Patro de druk op maar Mayele en Odutayo konden hun kansen weer niet verzilvere­n. Bij de hoekschop van de laatste kans trok ook Knipping naar voren. Via de daaropvolg­ende counter verdubbeld­e Regnier. “Wij hadden twee keer zoveel kansen als Heist, maar misten de ervaring die zij met tal van dertigers wel hadden. Ons jeugdig enthousias­me bleek niet voldoende”, vond T2 Mirko Licata. Eén van die youngsters was Francesco Piras (19), die midden tweede helft zijn debuut maakte en een flinke brok vechtlust in de rangen bracht. “Het is zo jammer dat we die gelijkmake­r niet konden maken. We hadden dat puntje echt wel verdiend”, aldus de Eisdenaar.