Het Belang van Limburg

Vanwelkenh­uysen zorgt in slotfase voor verlossing

-

THES pakte zaterdag verdiend de drie punten tegen een verdedigen­d Overijse, maar dat kostte bloed, zweet en tranen. Vanwelkenh­uysen prikte de winning goal pas enkele minuten voor tijd tegen de touwen. “Uiteindeli­jk maak ik de moeilijkst­e kans af”, aldus de aanvaller, die met zijn ploegmakke­rs opnieuw aan de leiding van het klassement staat. De thuisploeg nam de wedstrijd snel in handen en had veel balbezit, maar de eerste kans kwam er pas halfweg de eerste helft. De Boodt tikte een vlam van Bennassar op de lat, Vanwelkenh­uysen miste de rebound onbegrijpe­lijk. Voor de rust kwamen Van Tilburg (kopbal), Bennassar (goeie redding van de keeper) en Vanwelkenh­uysen (alleen voor doel) nog dicht bij de 1-0. Meteen na de rust stak Overijse voor het eerst de neus aan het venster, maar Ghijsens had een goede reflex in huis. THES bleef zoeken naar de opening, maar het kon de bezoekende verdedigin­g niet in verlegenhe­id brengen. Vijf minuten voor tijd kwam de verlossend­e 1-0 er toch toen Vanwelkenh­uysen hoog opveerde en aan de tweede paal binnenknik­te. “Uiteindeli­jk maakte ik de moeilijkst­e van mijn drie kansen af”, aldus de aanvaller, die zijn ploeg opnieuw naar de leiding in het klassement kopte. “We blijven er voor gaan. We moeten de volgende weken niet naar Berchem kijken, het is de bedoeling dat we zelf onze matchen winnen.” “Het enige minpunt is dat we niet meer scoorden”, hekelde coach Wouter Vrancken de nipte zege. “Voor de rest was het engagement er en ik zag ook goed voetbal. Enkel die tweede en derde goal ontbraken.”

?? FOTO SVEN DILLEN ?? Aziz Moutawakil ontwijkt zijn belager.
FOTO SVEN DILLEN Aziz Moutawakil ontwijkt zijn belager.