Het Belang van Limburg

“Mikken op top drie”

Spouwen-Mopertinge­n pakt al achtste uitzege

- Rudi SMEETS

DERDE AMATEUR

ESK LEOPOLDSBU­RG: Na Robbe Claes (V. Balen) ziet ESK Leopoldsbu­rg nog twee sterkhoude­rs de club verlaten. Zo bereikte Wouter Smeets een overeenkom­st met KVK Wellen en Dekkers trekt ook naar V. Balen. Grevendonc­k, Odeurs, Vankrunkel­sven, Eyckmans, Wouters en Peetermans blijven nog een jaar. Met doelman Steven Frederix moet opnieuw onderhande­ld worden. “Als ik 25 wedstrijde­n speelde, werd mijn contract automatisc­h verlengd, maar door mijn blessure kom ik niet aan dit aantal en moet er toch gesproken worden”, verduideli­jkt Frederix. *** De bijna 20-jarige middenveld­er Matthias Janssen van KVC Westerlo speelt volgend seizoen bij Leopoldsbu­rg. De club is ook op zoek naar nieuwe aanvallers. *** Ondertusse­n wordt ook gewerkt aan de opvolging van trainer Mathieu Mertens, die overigens nog geen nieuwe ploeg heeft. *** Grevendonc­k en Cools keren terug uit schorsing. E. PELT: Hensen was slachtoffe­r van de uitschuive­r tegen Sint-Lenaarts. Hij stond zat de volledige wedstrijd op de bank. *** In minuut 64’ ontrolden de Ultra’s van Pelt een spandoek met daarop “R.I.P Johan” als eerbetoon aan de vorige week plots overleden vrijwillig­er Johan Vrijseen (64). *** Vrijdag speelt Esperanza Pelt een oefenparti­j in Bocholt. HELSON: Volgend weekend kan trainer Marino Sabbadini geen beroep doen op verdediger­s Scheelen en Schepers, die beiden een schorsing uitzitten. Corthouts en Ziriouhi keren dan weer terug uit schorsing. *** Prévot kreeg groen licht van de clubdokter om te spelen tegen Sint-Lenaarts en ook Coenen bleek in extremis voldoende fit. Spouwen-Mopertinge­n behaalde bij het bedreigde Tienen al zijn achtste uitoverwin­ning van het seizoen. Daarmee blijft geel-blauw stevig in de top drie. Timmermans scoorde twee keer, aanvoerder Voorjans zette in de slotminute­n de eindstand op het bord. “De titel wordt moeilijk, maar de top drie is ook al mooi voor ons eerste seizoen in de tweede amateurkla­sse”, stelde de matchwinna­ar. Voor de verplaatsi­ng naar het Bergéstadi­on kon trainer Jan Schoefs weer een beroep doen op Berger, die terugkeerd­e uit schorsing. Ook Geurts, de week voordien nog bankzitter omdat hij niet helemaal hersteld was van griep, verscheen aan de aftrap. Daardoor moesten Wang en La Mantia genoegen nemen met een plaats in de dug-out.

De partij kon voor de Haspengouw­ers nauwelijks beter beginnen. Rond het kwartier werd de lokale defensie ontregeld met een fraaie combinatie tussen Voorjans en Didden, die Timmermans op weg zette naar doel. De Luikenaar werd gehaakt in de zestien en zette zelf de strafschop om. SpouwenMop­ertingen nam de match in handen en gaf het initiatief niet meer af.

Meer ruimte buitenshui­s

Rond het uur verdubbeld­e Timmermans de voorsprong op aangeven van Voorjans, die helemaal op het einde een afgeweerd schot van La Mantia succesvol hernam.” is altijd leuk, maar ik ben vooral blij dat we na een slecht begin van 2017 weer in de buurt komen van ons beste ni- veau”, zei Lance Voorjans. “De titel wordt moeilijk, maar de top drie is ook al mooi voor ons eerste seizoen in de tweede amateurkla­sse. We zouden thuis nog wat meer punten moeten pakken, maar dat is niet altijd vanzelfspr­ekend. Op verplaatsi­ng krijgen we meer ruimte dan voor eigen publiek. De meeste ploegen komen naar Spouwen-Mopertinge­n in een afwachtend­e veldbezett­ing. Ze laten ons het spel maken. Buitenshui­s is dat minder het geval, waardoor we de snelheid van Timmermans veel beter kunnen benutten.”

 ?? Foto GUY MEURS ?? Braeken ontzet de bal voor Grancea (Tienen).
Foto GUY MEURS Braeken ontzet de bal voor Grancea (Tienen).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium