“Frustratie

Betere tweede helft levert de gasten niet verdiende draw op

- Jos CASTERMANS

VLIJTINGEN LUTLOMMEL RACING PEER HEUR-TONGEREN

Makkelijke zege voor Heur-Tongeren, dat RC Peer nooit in de match liet komen. Vóór rust kon doelman Opdebeek zijn netten nog schoon houden, maar toen Nijs kort na de pauze de 0-1 maakte, was het hek van de dam. Via Goyvaerts en Weckx konden de bezoekers uitlopen naar een vlotte overwinnin­g: 0-4.

5 1

Vlijtingen zette haar overwicht in het derde kwartier om in een korf goals. Vier fluwelen baltoetsen (twee goals en twee assists) van Zejnilovic volstonden om Lutlommel nog vóór rust uit te tellen. In een overbodige tweede helft legden Vanden Boer en Reynders de 5-1-eindstand vast.

0 4 BILZEN-WALTWILDER BREE MELO ZONHOVEN BERINGEN 2 0

Verdiende zege voor een dominant Bilzen-Waltwilder, dat vóór de pauze tweemaal het doelhout trof via Appermont en Otero Perez. Op het halfuur opende Heleven dan toch de score: 1-0. Na de pauze vond de thuisploeg nog moeilijk een gaatje in de dubbele afweergord­el van Bree. Twintig minuten vóór tijd trapte Appermont de verlossend­e 2-0 tegen de netten.

3 1

Melo boekte gisteren een verdiende zege tegen Beringen: 3-1. Byloos (op aangeven van Pallen) opende halfweg de eerste helft de score en vlak na de pauze verdubbeld­e D’Ignazio (na knap voorbereid­end werk van Asnong) die kloof: 2-0. De thuisploeg werd weer wakker geschud door de aansluitin­gstreffer van Oduro, maar dan nam Asnong alle twijfels weg: 3-1. Dankzij een nipte zege tegen Landen A blijft Herk FC met negen op negen mee op kop in de derde periode. Veel overschot hadden de mannen van coach Meykens gisteren evenwel niet en op basis van zijn sterke tweede helft verdiende Landen A ook wel een puntje. "Scoren is ons probleem. In onze laatste drie matchen maakten we twee goals, maar telkens op stilstaand­e fases. We moeten naar beneden blijven kijken", concludeer­de Jens Lowies bij Landen.