Het Belang van Limburg

Hoefde niet”

-

Het beslissend­e doelpunt kwam er al vrij vroeg. De offensieve flankverde­diger Stijn Quintiens, die net als zijn teamgenoot Yusuf Ozcan een opgemerkte prestatie bracht, lag aan de basis. Hij dook de zestien binnen, besloot op de paal en Fory rondde in de rebound perfect af: 1-0. Gaandeweg nam Landen het initiatief over en een lange bal door het centrum bereikte Dejaeger, die alleen voor Valkeners opdook, maar zijn lob naast het lege doel zag verdwijnen. 1-1 had gekund, maar ook 2-0, want aan de overkant strandde Van Geneugden tot tweemaal toe in dezelfde fase op een prima Peetermans. Na de rust trok Landen de wedstrijd grotendeel­s naar zich toe. Lowies en Vavedin besloten nipt voorlangs en Dejaeger had zeker moeten scoren toen hij, alleen voor Valkeners, de plaatselij­ke doelman fusilleerd­e maar niet voorbij hem geraakte. Geen gelijkmake­r dus voor Landen, maar ook geen tweede goal voor Herk, want Stokmans besloot voorlangs en een sterke Peetermans voorkwam dat Fory en Van Geneugden de marge uitdiepten. Na afloop wezen de bezoekers de 19-jarige ref Tristan Olaerts - de Genkenaar floot zijn vierde match in eerste en deed dat zeer behoorlijk- en zijn assistente­n met de vinger. Het leek eerder pure frustratie. “Dat hoefde niet. Ik weet ook niet waarom, want de ploegen onderaan hadden zaterdag al verloren en dus konden wij eigenlijk zonder druk spelen”, zei de Landense coach Lowies. “In het eerste halfuur waren wij te plat, maar de kansen om gelijk te maken zijn er nadien wel geweest. Zeker Andrew (Dejaeger) had moeten scoren.”

Bij Herk kon je gisteren niet langs Stijn Quintiens kijken. “Ik kreeg ook veel ruimte op links. En het begint te klikken met Vanvoorden voor mij”, bleef de Herkse verdediger bescheiden.

Hij vond dat Landen zeker aanspraak mocht maken op een puntje, maar hij noemde de driepunter voor Herk toch niet gestolen. “Landen heeft zeker na de rust enkele goede kansen gehad, maar wij hadden het ons zelf ook iets makkelijke­r kunnen maken indien wij onze kansen beter hadden benut. Uiteindeli­jk is het goed afgelopen.”

Coach Meykens: “Onze eerste twintig minuten waren sterk. Na de rust zat Landen meer in de bal en daar hadden wij het moeilijk mee. Wij hebben nagelaten een tweede te maken. Dat is een werkpunt. Hun keeper was bepalend op die schoten van Van Geneugden. Wij hebben de punten gepakt tegen Lutlommel, Bree en Landen. Dat moest ook.”

 ?? FOTO SEM ?? Dejaeger en Conard nemen Vaes in de tang.
FOTO SEM Dejaeger en Conard nemen Vaes in de tang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium