Het Belang van Limburg

Verjans effent het pad

- Jeroen FISSETTE

“Het verschil zat in de efficiënti­e binnen de zestien, zowel verdedigen­d als aanvallend.” Hoeperting­en-trainer Stefan Kicken sloeg de nagel op de kop in zijn analyse na de 3-1-nederlaag bij Zepperen Brustem. Eddy-Tim Verjans nam twee van de drie goals voor zijn rekening bij de thuisploeg, die zo haar kansen op de eindronde gaaf hield. Verjans brak de partij halfweg de eerste helft open vanop elf meter. Beide ploegen hadden toen al wat kleine kansjes bij elkaar gespeeld, maar het was dus de thuisploeg die de score kon openen. “Die penalty viel op een perfect moment”, reageerde Verjans. “Toen we net vóór de rust zelfs op 2-0 kwamen, leek de buit binnen. Maar hun tegengoal bracht de spanning wel weer in de match.” In blessureti­jd van die eerste helft kopte Stieners - op aangeven van Deneuker - inderdaad de 2-1 binnen. Verjans: “Gelukkig konden we vrij snel de 3-1 maken. Eigenlijk vielen alle wedstrijds­ituaties wel in ons voordeel uit. Nu, de winst is het belangrijk­ste. Zo reageerden we goed op onze nederlaag van vorige week.”

Dat de eindronde de ambitie is, kan natuurlijk niemand meer ontkennen bij Zepperen Brustem. Verjans houdt de druk liever af: “We mogen naar de eindronde.” Trainer Marco Pauls: “Uiteraard proberen we voor de eindronde te gaan. We hebben met thuiswedst­rijden tegen concurrent­en DH Jeuk en Melo Zonhoven ons lot ook nog in eigen handen. Het wordt nog interessan­t.”

Ook voor Hoeperting­en-trainer Stefan Kicken wordt het nog een interessan­t competitie­slot. Al moet hij natuurlijk vooral naar beneden kijken.

“Het verschil zat in de efficiënti­e binnen de zestien, zowel verdedigen­d als aanvallend. Na die penalty liepen we achter de feiten aan. Nochtans heb ik lang het gevoel gehad dat we hier nog iets konden halen. We lagen zeker niet zwaar onder. Ik voel dit aan als een gemiste kans”, aldus nog Kicken.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Vreugde bij ZepperenBr­ustem.
Foto SVEN DILLEN Vreugde bij ZepperenBr­ustem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium