“Deze week extra op getraind”

Jamers en Martens houden Beek op eindrondek­oers

- Bart SCHIJNS

MEEUWEN ACHEL 0 2

Meeuwen kon zaterdagav­ond geen vuist maken tegen een sneller, scherper en vooral efficiënte­r Achel. Dierckx mocht na slecht verdedigen de 0-1 tegen de netten prikken en Hofstede besliste kort na rust de partij, toen hij randje buitenspel een mooie doorsteekb­al afrondde: 0-2. Dankzij een 2-1-zege tegen concurrent KFC Hamont ‘99 staat Groen Star Beek weer een stapje dichter bij een eindrondet­icket. “Wil de nieuwe fusieclub in eerste provincial­e starten, dan moeten wij zorgen dat we promoveren”, duidt Jelle Bloemen van Beek het belang van deze driepunter. Hamont zakt na een 5 op 24 naar een zevende stek. Beide teams dingen nog mee voor een eindrondet­icket, al is het belang van dat ticket voor beide teams heel verschille­nd. Voor een jeugdig Hamont, gemiddelde leeftijd 21 jaar, zou het een bekroning zijn voor een sterk seizoen. Volgens Beek de enige kans om volgend seizoen met de fusieploeg in eerste provincial­e te kunnen starten, want in het behoud van fusiepartn­er KSK Bree wordt aan de Geussensst­raat weinig geloof gehecht.

De match startte dan ook zenuwachti­g. Toch klom Beek al snel op voorsprong. Een slim vrijgelope­n Roel Lamers kopte immers een corner van Jelle Bloemen tegen de netten: 1-0.

“Die eerste goal is mijn fout”, was doelman Marnick Emmers van Hamont streng voor zichzelf. “De bal kwam in de kleine rechthoek en dan moet je er als keeper zijn.” Maar enkele minuten later zette ploegmaat Brecht Geelen dat foutje met een wereldgoal recht. Geelen nam een crossbal van Thys

HAM UNITED GROTE HEIDE

Beek-speler Jelle BLOEMEN

0 3

Tot aan het strafschop­doelpunt van Tielemans was Ham United zeker de evenknie van de bezoekers. Daarna zakte de moed bij de thuisploeg in de schoenen en dreven Cox en Knevels de score verder op: 0-3.

GRUITRODE TURKSE FC

mooi aan op de borst en knalde de bal in één tijd van een meter of twintig tegen de netten. Keeper Hermans had zelfs geen reactie in huis: 1-1.

Hamont nam daarna wat meer initiatief, toch waren er vóór de pauze geen kansen meer. De koffie deed de thuisploeg goed, want ook nu luidde een stilstaand­e fase een doelpunt in. Bloemen zwiepte een nieuwe corner voor doel en nu was het Dries Martens, die de bal hoog in doel kopte.

Beek trok daarna die 2-1 over de streep, al kreeg Hamont via Nullens, Geelen en Duisters in een sterk slotoffens­ief nog enkele

3 0

Gruitrode heeft pas in de slotfase afstand kunnen nemen van een stug verdedigen­d Turkse FC. Sander Cardinaels, Peeters en Smits namen de goals voor hun rekening, de bezoekers troffen éénmaal het doelhout.

KADIJK HERKOL 2 0

Na de 1-0 van Boes kon Kadijk rekenen op een onuitgegev­en, maar goed georganise­erde verdedigin­g en ook doelman Cuypers speelde sterk. Kadijk, dat met een tweede doelpunt vlak voor rust op rozen zat, kreeg ondanks de druk van Herkol zelfs in de tweede helft nog de betere kansen. mooie kansen op de gelijkmake­r. “We hebben veel gestalte en hebben deze week extra op stilstaand­e fases getraind. Als dat dan twee keer lukt, is dat mooi. Op het einde was het pompen of verzuipen, maar mijn spelers hebben vandaag de juiste mentalitei­t getoond en een signaal gegeven dat ze absoluut voor de eindronde willen gaan”, oordeelde Beek-trainer Frank Reumers.

”Een verdiende overwinnin­g, waarbij de ervaring van de anciens belangrijk was”, voegde Jelle Bloemen, die niet mee in het fusieverha­al stapt, eraan toe. “We moeten dringend iets vinden op die tegendoelp­unten op stilstaand­e

HALEN KOERSEL 2 2

Een owngoal en een strafschop bezorgden Koersel een 0-2-voorsprong. Deflem zette zijn owngoal recht met de aansluitin­gstreffer. Halen miste nog een strafschop, maar kreeg met de 2-2 van Vasic toch nog loon naar werken.

ANADOL LINDELHOEV­EN

fases. Maar we hadden zelf ook pech in de afwerking. Aan de rust hadden we het gevoel dat we hier iets konden rapen, maar in de tweede helft waren we niet scherp genoeg”, besloot een teleurgest­elde Hamont-doelman Marnick Emmers.

Wil de nieuwe fusieclub in eerste provincial­e starten, dan moeten wij zorgen dat we promoveren

2 4

Anadol begon sterk aan de wedstrijd, maar Ince, Tekinalp en Baeten vergaten na de 1-0 de marge te vergroten. Koren op de molen van Lindelhoev­en, dat de scheve situatie helemaal omboog. Tekinalp pruttelde nog even tegen, maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar.

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Vanbuel gaat tegen de grond na een duel met bezoeker Zurel.
Foto RAYMOND LEMMENS Vanbuel gaat tegen de grond na een duel met bezoeker Zurel.