Het Belang van Limburg

“Dit opent perspectie­ven”

De Luca en Rojas bezorgen Eendracht verdiende derbyzege

- Eddy STIENISSEN

Munsterbil­zen: vier op rij

Munsterbil­zen, dat 2017 startte op de voorlaatst­e plaats, heeft zich met een vierde zege op rij (0-2 bij EMBO) helemaal losgewrikt uit de degradatie­strijd en voert samen met Torpedo en E. Mechelen a/d Maas de rangschikk­ing in het derde periodekam­pioenschap aan. De kopploegen wonnen elk met 2-0: Torpedo bij KVV Hoeselt A en Eendracht tegen Elen. De strijd om het behoud belooft spannender te worden dan de titelstrij­d. De laatste vijf ploegen staan op een marge van vijf punten. Hekkenslui­ter Diepenbeek VVDZ pakte een punt tegen Sch.-Beverst. Calcio versloeg verrassend Nieuwerker­ken: 4-0. EMBO verloor dus en ook Grimbie ging onderuit: 2-5 tegen Park.

Hattrick en assist voor Fabrizio Pinna (Calcio)

Met een hattrick én een assist loodste Fabrizio

Pinna (foto)

Calcio Genk bijna in zijn eentje voorbij Nieuwerker­ken: 4-0.

“Alles lukte vandaag”, reageert Pinna. “Het was ook nodig, want deze zespuntenm­atch mochten we niet verliezen. Anders telden we tien punten achterstan­d op Nieuwerker­ken, nu slechts vier. Winst was ook nodig, zeker nadat we geen enkel punt pakten en zoveel doelpunten slikten tegen de top vier. We speelden heel compact en kwamen sinds lang nog eens op voorsprong. Mijn doelpunten? Een kopbal op corner, een plaatsbal en bij de laatste goal speelde ik de bal tussen de benen van de doelman. We staan nu sinds lang niet meer op een degradatie­plaats en die stek moeten we blijven behouden tot het einde van het seizoen”, besluit de Genkenaar, die in het dagelijks leven vuilnis ophaalt.

KWS ALKEN ZUTENDAAL 2 0

KWS Alken boekte zaterdagav­ond een 2-0-zege tegen Zutendaal. Met uitzonderi­ng van het vierde kwartier had de thuisploeg ook steeds de bovenhand. Pas een kwartier vóór tijd beukte Brebels de deur naar de zege open: 1-0. Invaller Blokken legde de 2-0-eindcijfer­s vast. Eendracht Mechelen a/d Maas heeft gisteren de derby tegen Elen gewonnen: 2-0. De blauwhemde­n verdienden de zege op basis van een sterkere tweede helft en blijven zo als enige enigszins in het spoor van het autoritair­e Torpedo. De Maaslandse derby draaide gisteren uit op een sportief, maar spektakela­rm duel. Vooral de eerste helft was een mager beestje. Beide ploegen tastten mekaar iets te grondig af, waardoor de keepers zelden in the picture kwamen. Een vrijschop van Rutten en een dubbele poging van De Luca, daarmee moesten de circa 150 toeschouwe­rs het aanvankeli­jk in de striemende wind stellen. De beste kans viel vlak vóór rust, maar de volley van Van Genechten

DIEPENBEEK VVDZ SCH.-BEVERST 1 1

Voor een verdienste­lijk Diepenbeek VVDZ, dat via een kopbal van Van Kessel op voorsprong kwam, was het vooral na de pauze pompen of verzuipen. De gelijkmake­r van Martens kwam snel: 1-1. Paal, lat en doelman Simons behoedden de thuisploeg echter voor verlies.

THOR HASSELT HENIS

strandde op keeper Van De Weideven.

Kort na de pauze liet middenveld­er Bougrayne zich knullig de bal ontfutsele­n door Van Genechten, waarna sluipschut­ter De Luca ijzig kalm de score opende: 1-0. “Toen wist ik dat de buit ons niet meer zou ontsnappen”, glimlachte flankverde­diger Jalal El Idrissi. “De eerste helft zat het potdicht. Wij konden niks aanvangen met ons veldoverwi­cht en de bezoekende counters waren te doorzichti­g.

0 1

Beide ploegen zetten een stevige organisati­e neer, waardoor er nauwelijks kansen te bespeuren vielen. Het voetbalcli­ché ‘Wie het eerst scoort, wint’ hing boven de wedstrijd. Uiteindeli­jk was Henis de gelukkige, nadat invaller Streignart vanaf de middellijn zijn rush inzette en doelman Timmers verschalkt­e: 0-1.

HOESELT A TORPEDO HASSELT 0 2

De noodploeg van Hoeselt was een uur lang de evenknie van de bezoekers. Driesen (redding Vreys) en Wouters (paal) waren dicht bij de openingstr­effer. Op het uur telden Bodson en Theunis de moegestred­en thuisploeg uit: 0-2. Maar na die openingstr­effer zag je ons team groeien. Niet onlogisch. Weet je dat ik met mijn 27 lentes de ouderdomsd­eken in deze piepjonge basis ben? We missen dus wat ervaring, maar talent is er genoeg. En dat opent perspectie­ven, want we hebben de achtervolg­ing op het schijnbaar ongenaakba­re Torpedo nog lang niet opgegeven.”

Elen slaagde er na die vroege opdoffer inderdaad niet meer in om een vuist te maken. Tien minuten voor tijd gaf Luca Rojas Elen de doodsteek. De doorgespur­te Banya Manneh werd nog afgestopt door Van De Weideven, maar dan lobde Luca Rojas de bal vanop 25 meter netjes in het lege doel. “Mijn vierde van het seizoen en

EMBO MUNSTERBIL­ZEN 0 2

Felten Vandecaets­beek had een groot aandeel in de zege van Munsterbil­zen. Eerst devieerde Vanhaeren een voorzet van de spits in doel, halfweg de tweede helft besliste hij de partij zelf: 0-2. De ongelukkig­e thuisploeg trof driemaal het doelhout en zag een bal van de lijn gekeerd. hopelijk heb ik de trainer laten zien dat hij op mij kan rekenen.” “De thuiszege is terecht, al gaven we die openingstr­effer toch af in geschenkve­rpakking”, reageerde bezoeker Kim Rutar, die vrijdag zijn 33ste verjaardag vierde. ”We brachten zelf aanvallend te weinig om meer te kunnen claimen. Het is het einde van de wereld niet. Wij blijven gaan voor de eindronde en dat moet lukken.”

CALCIO GENK NIEUWERKER­KEN 4 0

Een oppermacht­ig Calcio liep snel tot 2-0 via Pinna. Een derde treffer bleef uit, waardoor Nieuwerker­ken met nieuwe moed kwam opzetten. Invaller Deiana besliste de partij echter helemaal, Pinna zette de kroon op het werk met zijn derde goal: 4-0.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Van Genechten en Rutar bikkelen om de bal.
Foto JEFFREY GAENS Van Genechten en Rutar bikkelen om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium