Het Belang van Limburg

Braeckman wint, Rubbrecht verliest

- Johan MULDERS

Op de slotdag van de Vlaamse indoorkamp­ioenschapp­en won Maxime Braeckman in de finale van Seppe Cuypers. Beiden spelen vanaf dit seizoen interclub bij TC De Koddaert samen met Xavier Malisse. Antje Rubbrecht moest in de finale andermaal het onderspit delven tegen Vicky Van De Peer. Dat de 17-jarige Lommelse in de finale stond, was op zich al een mooie verrassing, gezien het sterke deelnemers­veld. “Daarom kon het tornooi voor mij al niet meer stuk”, zegt Antje. “Vorig jaar kon ik al eens winnen bij de dames 1, maar dit is mijn grootste succes tot nu toe. Aan het begin van een nieuw seizoen is dit een stevige opsteker. Ik wist dat het moeilijk zou worden tegen Van De Peer, omdat ik nog nooit kon winnen van haar. Na drie nederlagen op rij hoopte ik nu met die traditie te breken, maar haar spel ligt mij niet. In de halve finale had ik mijn handen al vol met de ervaren Nicky Van Dyck die mij in de val probeerde te lokken door het spel te vertragen.”

Deze week reist Rubbrecht af naar Turkije. “Ik ga daar twee 15.000 dollartorn­ooien spelen”, vertelt Antje. “Ik probeer mijn weg te banen in het internatio­naal circuit en ik bereikte al vier de keer de hoofdtabel. Vandaar dat ik bijna niet meer naar school ga sinds vorig jaar. Enkel voor talen ga ik nog en mijn diploma wil ik via de middenjury behalen.” “Trainen doe ik bijna iedere dag met Pierre-Paul Jaspers in Neerpelt, maar daarnaast ga ik ook sparren in Tennisdel Genk en Diest, waar ik interclub speel.”

Cuyvers onderuit

Bij de mannen bewees Maxime Braeckman, bijna 32, dat hij nog altijd in orde is. Hij was de enige die Seppe Cuypers (A), nog geen 18, een halt kon toeroepen. Vijf jaar geleden was hij nog C-15/4. Ook eerste reekshoofd Stijn Meulemans verloor van hem in de halve finale. Het ritme ontbrak bij Meulemans, omdat zijn twee tegenstrev­ers telkens opgaven. Hij had bovendien nog altijd last van een polsblessu­re.

 ?? FOTO RL ?? Antje Rubbrecht.
FOTO RL Antje Rubbrecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium