Het Belang van Limburg

Pukkelpop lost eerste namen

Mumford & Sons, Bastille en The xx zijn headliners ... en de prijzen stijgen NIET

- Christof RUTTEN Voor een overzicht van alle geloste namen per dag kan je terecht op www.hbvl.be en www.pukkelpop.be

Pukkelpop lost vandaag meer dan 70 namen van acts die van 16 tot en met 19 augustus op de wei in Kiewit komen spelen. Headliners zijn The xx, Mumford & Sons, Editors en Bastille. De eerste lading is erg divers qua genre en qua mix van oudere en nieuwe artiesten. Zo spelen PJ Harvey, Elbow, Interpol en The Flaming Lips zij aan zij met acts als Chance The Rapper en Migos. Tickets kopen kan vanaf woensdag 22 februari om 13 uur. De prijzen zijn hetzelfde als vorig jaar.

The xx zal – net als in 2013 – opnieuw de main stage afsluiten. Ze doen dat op de eerste volle festivalda­g, donderdag 17 augustus. Editors speelt die dag voor The xx op het hoofdpodiu­m als co-headliner. “En daarvoor zetten we Chance The Rapper. Ik heb hem drie keer aan het werk gezien in de States en we denken op Pukkelpop dat hij zo’n hoge plek op het hoofdpodiu­m verdiend,” zegt organisato­r Chokri Mahassine. Pj Harvey speelt die dag op eigen verzoek ’s avonds in de Marquee en niet als afsluiter. Nog meer namen voor de donderdag zijn onder andere Ty Segall, Dave Clarke, Cypress Hill en Sigma. Interpol speelt die dag integraal hun debuutalbu­m ‘Turn On The Bright Lights’.

Op vrijdag is Bastille headliner, een stek die ze ook in 2015 in Kiewit al innamen. “Daarna sluiten we de avond dansbaar af met de electroswi­ng van Parov Stelar. Vóór Bastille staat London Grammar op de main stage. De drie acts vormen samen een poppy line up. Bastille opnieuw als headliner zetten zag ik helemaal zitten nadat ik hun concert in het Sportpalei­s had gezien,” zegt Chokri.

Elbow is die dag headliner in de Marquee. Nog namen op vrijdag zijn onder andere George Ezra, Mount Kimbie, The Flaming Lips en Perfume Genius.

Urban speelveld

“Zaterdag is Mumford & Sons dé headliner,” zegt Chokri. “Maar ook die dag sluiten we het festival traditione­el af met een danceact. Dit jaar doen we dat met een liveset van Flume.”

De Marquee belooft zaterdag een plek te worden voor gierende gitaren met onder andere At The Drive In en Rise Against. Nog namen op zaterdag zijn BADBADNOTG­OOD, Car Seat Headrest, dance-broertjes Paul én Fritz Kalkbrenne­r en Migos. Die laatste act sluit aan bij andere verse urban-namen op de affiche, zoals Vince Staples en Denzel Curry. “De urban scene is momenteel een heel spannend muzikaal speelveld dat we met Pukkelpop goed willen opvolgen,” zegt Chokri.

Tickets niet duurder

De ticketverk­oop start woensdag om 13 uur via www.pukkelpop.be en www.proximusgo­formusic.be. Net als vorig jaar kost een combiticke­t 199 euro en een dagticket 99 euro, inclusief openbaar vervoer en camping. Ook de drank en eetbonnetj­es blijven hetzelfde geprijsd: 2,5 euro per stuk in voorverkoo­p (mogelijk tot 31 juli) en drie euro per stuk op het terrein.

Kamperen kan ook net als vorig jaar op drie locaties: Camping

Chill ( aan de overkant van het festivalte­rrein) voor festivalga­ngers met een combiticke­t. Camping Relax, op wandelafst­and of bereikbaar met gratis shuttle voor festivalga­ngers met een dag- of combiticke­t. En camping Relax+ met meer luxe (aparte douches en toiletten, 24-uur receptie, lounge area…) maar die is dan ook betalend. Prijzen daarvan geeft Pukkelpop vandaag vrij op hun site. Of de indeling van het terrein al dan niet hetzelfde blijft als vorig jaar – toen voor het eerst met tien podia – wordt later bekendgema­akt.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? Marcus Mumford zal ook van de partij zijn in Kiewit.
FOTO KOEN BAUTERS Marcus Mumford zal ook van de partij zijn in Kiewit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium