Het Belang van Limburg

“Hans zou wel een heel rare Mol zijn”

-

De tweede aflevering van ‘De Mol’ tolde wat met de gebruikeli­jke spelformul­e: Hans, in Brussel uitgeschak­eld voordat het gezelschap naar zijn bestemming vloog, sloot zich doodleuk opnieuw aan bij de groep in ZuidAfrika en op het einde werden er twee kandidaten naar huis gestuurd: Jolien en Bouba.

Eén van de deelnemers opperde: ‘Hans kan de Mol zijn.’ Zie jij dat ook zo?

Stijn: “Het was voor mij geen verrassing dat hij er opnieuw bij was. Het was een pittige comeback en ik had met hem te doen want hartelijk kon je de manier waarop hij verwelkomd werd niet noemen. Ik geloof niet dat hij de Mol is. In de eerste aflevering heeft hij geen invloed kunnen hebben en in de tweede aflevering was hij er maar in één proef bij, die dan nog gelukt is. In totaal zijn dat haast twee aflevering­en van de acht (de negende is een compilatie) waarin hij buitenspel stond.”

Wie is het meest verdacht?

“In de tweede aflevering waren er vier die rare steken hebben laten vallen: Eline, Robin, Davey en Annelies. Annelies en Bertrand kozen niet voor het geld in de proef waarin ze muzieknumm­ers moesten herkennen. Dat is wat een Mol hoort te doen. Annelies was vervolgens degene die het meeste initiatief nam. Dat Bertrand de liedjes van de klokken niet herkende, snap ik. Ik denk dat hij Annelies aan het testen was. Die maakte later in het gospelkoor ook geen beste beurt.”

Wat maakte Eline en Davey verdacht?

“Zij moesten de naam van dat schip, Swallow of London, ontcijfere­n, samen met Marzena. Die was gretig en herkende alvast ‘ondon’. Het duurde wel erg lang vooraleer Eline op de proppen kwam met de volledige naam. Misschien omdat ze elkaar aan het testen waren. In ieder geval: toen ze de juiste naam te pakken hadden, was het net te laat om de bus nog tijdig te halen.”

Robin moest diamanten rangschikk­en volgens hun waarde.

“Daar hebben we niet veel beelden van gezien. Robin maakte een gedreven indruk maar ging wel in de fout. Voor een Mol was het een koud kunstje om die diamanten van plaats te verwissele­n. In het dierenpark zat Robin geduldig in zijn kooi te wachten terwijl het slot open was. Davey en Hans hadden het evenmin door.”

Wie staan buiten alle verdenking?

“Voor mij Sam en Bertrand. Sam kan ver geraken. Bertrand heeft, met uitzonderi­ng van de klokkenpro­ef, nog niks doen mislukken.”

De Mol’, VIER, 20.35 uur

 ??  ?? Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending.
Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de...
Lommelaar Stijn Ramaekers, vorig jaar de jongste deelnemer in ‘De Mol’, legde toen een mooi parcours af: hij viel pas af in de voorlaatst­e uitzending. Hij geeft dit seizoen als ervaringsd­eskundige molwatcher iedere maandag zijn visie op de...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium