Het Belang van Limburg

Tatiana Silva wordt ‘Miss Météo’ in Frankrijk

- Raymond DE CONDÉ

BRUSSEL

-

Carrièrewe­nding voor Tatiana Silva (32). De exMiss België - en ex-vriendin van Stromae - gaat het weerberich­t presentere­n op de Franse televisiez­ender TF1. Ze volgt er weervrouw Catherine Laborde op, die vorige maand na 28 jaar op het scherm afscheid nam. Een sprong in het onbekende is het niet voor Silva: afgelopen zeven jaar presenteer­de ze het weer op de Waalse openbare omroep RTBF en was ze ook in dienst bij TV5 Monde en M6. Eind deze maand presenteer­t Silva haar laatste weerberich­t op RTBF, vanaf midden maart zou ze te zien zijn bij TF1. Wel blijft ze aan de slag bij de RTBF-programma’s ‘Vis Ta Mine’ en ‘C’est Du Belge’.

Silva maakte het nieuws zelf bekend via Instagram, waar ze haar keuze een “nieuwe uitdaging” noemt. Ook RTBF bevestigde het nieuws en wenst de voormalige Miss met Kaapverdis­che roots succes. “Tatiana richt zich naar Frankrijk. We kunnen haar alleen maar felicitere­n met deze mooie promotie en haar bedanken voor haar bijdrage aan ons weerteam.”(

Aanstaande woensdag is ‘Tegen de Sterren Op’ terug voor een zevende seizoen, waarin de kaap van de 500 imitaties zal overschred­en worden. “Er zal veel nachtwerk aan te pas komen want we gaan wat meer inspelen op de actualitei­t,” zegt David Ottenburgh­s, CEO van productieh­uis Ded’s It.

LONDERZEEL -

“Tot veertig uur voor de uitzending kunnen we nog nieuwe sketches inlassen,” maakt Ottenburgh­s zich sterk.

Het programma zal nu in de NEPstudio in Londerzeel live on tape worden opgenomen in een nieuw decor met verschille­nde speelvlakk­en. “Dat zal een live gevoel geven, een nieuwe vibe. De stress zal ook groter zijn. Het worden drie heftige maanden. We zullen de acteurs veel sneller moeten kunnen inschakele­n. Het team scenariste­n is uitgebreid.” Dinsdag zal bijvoorbee­ld nog gefilmd worden op het proces van Delphine Boël. “Of zij aanwezig zal zijn, weten we niet. Wij zullen er alleszins wel zijn.”

Het is uitkijken naar een nieuwe wekelijkse confrontat­ie tussen een BV en zijn imitator. “De BV stelt vragen aan de imitator. Die krijgt hij pas net voor de opname onder zijn neus.” In de eerste aflevering komt vice-premier Kris Peeters oog in oog met zijn alter ego ( een rol van Guga Baúl, red.). In de tweede aflevering zal dat Erik Van Looy zijn.”

Nieuw is ook ‘De 10de Ster’. Daarin krijgt nieuw imitatieta­lent de kans om zich te tonen. In ‘Vers van de Pers’ steekt een bekend typetje een poëtische monoloog af. “Tegen De Sterren Op’ wil zelfs op de actualitei­t vooruitlop­en. “We brengen een vervolg op ‘Als De Dijken Breken’, een nieuwe reeks van ‘ De Fiscus’, een extra onthulling over Siegfried Bracke, de ontknoping van ‘Beau Séjour’ en de trailer van de film over de beleveniss­en van Dimitri Bontinck, de vader van ex-Syriëstrij­der Jejoen.”

Tegen De Sterren Op’, vanaf woensdag, VTM, 20.35 uur

 ??  ??
 ?? Foto RTBF ?? Tatiana Silva.
Foto RTBF Tatiana Silva.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium