Het Belang van Limburg

Ook Pannenkoek­enbakker Bovy moet deuren sluiten

Gas en elektricit­eit laatste horecazaak op domein al afgesloten

- Toon ROYACKERS

De laatste horecazaak op domein Bovy in Bolderberg bij Heusden-Zolder doet de deuren dicht. Sinds gisteren is de befaamde ‘Pannenkoek­enbakker’ gesloten. De gemeente zit wel al met verschille­nde kandidaat-overnemers rond de tafel, en hoop tegen april of mei weer leven in de brouwerij te brengen.

Er is voldoende belangstel­ling, zodat we er redelijk gerust in zijn dat we tegen april of mei weer uitbating hebben op Bovy

Zoals bekend is de gemeente Heusden-Zolder sinds vorig jaar weer zelf eigenaar van het hele domein Bovy, nadat het in 2007 in handen was gekomen van de Nederlands­e keten de ‘Pannenkoek­enbakker’. Dat deed het domein duidelijk geen goed, want alles raakte totaal verkommerd. In opdracht van de gemeente werden er in het najaar al volop onderhouds­werken uitgevoerd en raken de wandelpade­n stilaan weer hersteld. De dieren van de kinderboer­derij kunnen in principe tegen de lente terugkeren als hun weides en stallen hersteld zijn.

Niet rendabel

Het opfrissen van het domein zorgde de voorbij maanden al voor iets meer bezoekers. Toch mocht dat niet baten voor de horecazaak. De Nederlands­e uitbaters werden deze maand failliet verklaard door de Rechtbank van Koophandel, maar de ‘Pannenkoek­enbakker’ bleef voorlopig open. De zaak was al in franchise genomen door een andere uitbater, die voorlopig van de gemeente huurde. Maar ook hij kreeg de zaak kennelijk niet rendabel. Gisteren kwam een firma in opdracht van netwerkbeh­eerder Infrax de gas en elektricit­eit afsluiten. Gevolg: de zaak is noodgedwon­gen gesloten. En daarmee zit domein Bovy voorlopig helemaal zonder horeca.

Nieuwe kandidaten

“Jammer”, vindt ook schepen van Toerisme Nico Geeraerts (sp.a). “Maar er wordt al druk onderhande­ld met verschille­nde kandidaten. Er is voldoende belangstel­ling, zodat we er redelijk gerust in zijn dat we tegen april of mei weer uitbating hebben op Bovy. Zowel voor de ‘schuur’ waar de pannenkoek­enbakker tot deze maand actief was, als voor het gasthof met hotel ertegenove­r zijn er belangstel­lenden. We verwachten dat het hotel en de eetgelegen­heden weer open gaan. Jammer dat we nu onverwacht zonder horeca vallen op het domein, maar we gaan grondig werken aan een echte langetermi­jnvisie. Daarom gaan we met de nieuwe kandidaten een overeenkom­st afsluiten tot 2019. Vanaf het voorjaar 2019 moet het hele domein in zijn definitiev­e plooi vallen.” Nico GEERAERTS

Schepen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium